Probleem plafond

Hermanda

  • #1
Hallo klussers
Ik heb een vraag die ik niet echt via googelen kan vinden.
Ik ben bezig met het opknappen van een huis (bouwjaar 1948) het huis heeft in het verleden problemen met de fundering gehad maar is daar 15 jaar geleden dmv een ingreep gerepareerd en sindsdien geen problemen meer in de muren.
Door de vroegere funderings problemen zijn ook in de plafonds scheuren ontstaan die volgens de (meerdere) stukadoors niet voor de langere termijn te repareren zijn (de scheuren komen altijd terug).
Ons idee is dus een regelwerk met daarop gipsplaten te plaatsen, echter! De plafonds bestaan uit de zgn. Hollebaksteen, veel reacties die ik krijg luiden ; dat dit een groot probleem wordt omdat er geen geschikte pluggen zijn die  het regelwerk kunnen bevestigen op de holle baksteen? Daar komt nog bij dat er ook bewapening in het plafond zit, deze bewapening kan ik waarschijnlijk wel markeren met een metaaldetector maar mijn vraag is uiteindelijk WELKE PLUG is het meest geschikt en moet ik dus gebruiken???
Wie heeft ervaring??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Paraplu pluggen of hollewandpluggen.
Loop even binnen bij een ijzerwarenwinkel, daar kunnen ze u een goed advies geven.
 

Hermanda

  • #3
Jan bedankt voor je snelle reaktie.
Echter ik heb in mijn kennissenkring veel deskundigen uit DE ijzerwarenwinkels en de bouw, deze adviseren allemaal tegenstrijdig! Wat de ene een perfecte plug vind zegt de andere weer dat dit een waardeloos resultaat geeft, en zo gaat het ook op internet (er is geen eenduidig antwoord)
Vandaar dat ik mijn heil bij de klusser zoek, deze hebben vaak hele goede oplossingen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Tja, er zijn nogal wat soorten pluggen en menigeen zweert bij een bepaald soort.
Het maakt op zich niet veel uit als het maar goed vast zit.
De holle stenen zijn niet geschikt voor gewone pluggen, de dikte van de wand van de stenen is te gering om voldoende "vlees" te hebben voor gewone pluggen.

Vraag de mensen die een bepaald soort plug aanraden om de klus opnieuw te doen als de plug onverhoopt niet goed werkt, dan vallen er al een stel af. :wink:
 

Tiho

  • #5
Waarom zou je de platen niet op de muur lijmen?
 

Hermanda

  • #6
Jan, ik denk inderdaad dat het uitproberen wordt.
Tiho, het plafond is niet geheel vlak dus lijmen gaat het niet worden, door eerst regelwerk aan te brengen kan het plafond mooi worden uitgevlakt, en er kunnen leidingen tussen worden aangebracht voor de lichtpunten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu