Probleem F&F en gipsplaten

Flat4ever

  • #1
Wij hadden in gedachten om onze gipsplaten af te werken met F&F. Het betreft de witte gipsplaten met ronde hoeken.

Nadat we een flink deel naden en gaatjes hebben gevuld komen we erachter dat het niet echt goed is gegaan. De naden zijn licht gescheurd en het lijkt wel alsof het F&F niet vast zit. We kunnen het er redelijk eenvoudig afschrappen.

Ondertussen na veel zoeken erachter gekomen dat we dus de muur moeten voorstrijken.
Nu hebben een een muurgrond middel van de bekende bouwmarkt met de K. Hiermee willen we de overgie wanden eerst gronden, voordat we met f&f gaan werken, Met f&f willen wij een dunne stuclaag aanbrengen om de wander netjes strak te trekken. Is dit nu de juiste werkwijze?

Dus eerst gronden met muurgrond (heft zuigende werking op) en daarna een dunne laag f&f opzetten?

De wanden die we al behandeld hebben met f&f (alleen naden en schroefgaten gevuld) moeten we daar nu eerst alle f&f vanaf halen? Of kunnen we dit laten zitten en met muurgrond werken? En daarna een dunne laag f&f erover heen?

Alvast bedankt!

PS:
Zoekfunctie leverde over de laatste vraag geen bruikbare resultaten op
 

Fiesiekus

  • #2
Denk toch dat de grondering als eerste aangebracht had moeten worden. En, afhankelijk van de frame en ondergrond, is gazen en dan afwerken met gips het beste. Maar daarvoor (voor gaas) zijn deze gipsplaten met ronde randen niet geschikt.
 

Flat4ever

  • #3
En wat gebeurt er dan als er wel gaas gebruikt word?

Oftewel waarom zijn ze niet geschikt!?
 

Fiesiekus

  • #4
Gaas wordt toegepast bij gipsplaten met een V-vormige rand, zodat je een brede ondiepe geul hebt waarin de gaas- + stuclaag ligt. Bij de ronde-rand platen komt het gaas erop en dat is geen gezicht.
 

Flat4ever

  • #5
Die snap ik. Echter gaan wij 1-2 mm opstucen om de wand vlakker te krijgen :D

Klinkt raar, maar het is waar.
 

Superkees

  • #6
De naden moet je dichtsmeren met gipsplaatvuller, voorzien van vezels. Deze is speciaal bedoeld om scheuren te vorkomen.
 

renehi

  • #7
Waarschijnlijk betreft uw klus een zolder of gedeelte wat onlangs warm is geworden. Daar zal door de werking gipsplaat-hout altijd (haar)scheurtjes ontstaan. De plekken welke u nu heeft behandeld met FF kunt u uitkrabben met een verfkrabber en dan met de bovengenoemde middel vullen.
 

Sander02

  • #8
Ik heb dus een hoek in de kamer waarvan 1 gipsplaat wel de V-rand heeft maar de andere is afgezaagd. Nu begrijp ik dus dat je in die hoek een vuller met vezels moet gebruiken omdat ik geen gaas kan gebruiken. Is die vuller van het bekende gipsplaten merk daarvoor goed geschikt. Of bezit die geen vezels. lijkt me wel toch, want voor plafond is die ook zonder gaas geschikt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Misschien toch maar een eigen topic ?
 

Sander02

  • #10
Mmm, das toch een beetje dubbel op.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Mij niet en volgens de forumregels ook niet :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu