Pomp uitschakelen bib klimaatregeling en vloerverwarming

FrankG

  • #1
Beste mensen
Wie kan mij met het volgende helpen ?
Wij hebben een Remaha aventa voor de vloerverwarming. Regeling van de groepafsluiters via 2x unipipe schakelmodule (voor boven en beneden) en 2x een Wilopomp. Dit alles met een weersafhankelijke regeling
Enerzijds omdat de pomp (in de laagste stand) nogal wat ruisgeluiden geeft maar ook omdat die twee pompen per jaar ca 700 KW vergen zoek ik naar de mogelijkheid om de pomp stil te hebben als er geen warmtevraag is van een van de kameraansluitingen.
De Unipipe heeft een ingebouwde (maar niet gebruikte optie) om de pomp na 10 min uit te schakelen als er nergens warmtevraag is.
MIjn vragen: is het met dit systeem juist om de pomp stil te leggen als er geen warmtevraag is ?
Zo ja, hoe sluit ik dit veilig aan op de Unipipe. In het boekje staat dat het betreffende relais "spanningsvrij schakelt" . Kan ik een van de stroomdraden naar de pomp via dit relais laten lopen ?
Alvast mijn dank
Frank
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Ja, u kunt deze optie gebruiken om de vloerverwarming pomp uit te schakelen wanneer er geen vraag is. Wanneer de optie geintegreerd is in de unipipe vloerverwarming regelaar zit er waarschijnlijk ook een functie in om de pomp elk etmaal zo'n 10 minuten te laten draaien in de zomermaanden om vastzitten te voorkomen. Dit is iets wat u even in de handleiding moet controleren, voor de rest zijn er geen negatieve gevolgen.

U dient inderdaad één ader naar de pomp te onderbreken en via het relais te laten lopen. Potentiaal vrij betekent dat dat relais verder elektrisch nergens aan vast zit. Er moeten twee schroefjes/klemmetjes zijn waaraan u de onderbroken draad verbindt. Het relais functioneert vervolgens als schakelaar tussen die twee draden.
 

Xr8

  • #3
Voor deze Unipipe regeling is een speciale handterminal te verkrijgen om het geheel te programmeren. Je kunt er van alles op aansluiten.

Zo te lezen is er een potentiaal vrij contact beschikbaar. Je zou hier dan de pomp mee kunnen schakelen. Je zult dat toch in het boekje moeten nakijken. Tevens kan de handterminal nodig zijn om een en ander actief te maken.

Je kunt op deze dingen ook koeling aansluiten en daarbij groepen uitsluiten van de koeling. Dit is met de handterminal in te programeren. Met de pomp heb ik geen ervaring maar het is waarschijnlijk prima te doen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu