Pomp Siemens wasmachine aansluiten

MariekTwee

  • #1
Onze Siemens wasmachine is kapot. Siwamat Plus 3801, E nr WM38010FG/03. FD 690600185.

Vriend heeft geconstateerd dat het waarschijnlijk de pomp is. Nieuwe pomp besteld, die probeer ik nu aan te sluiten.

Met behulp van dit forum ben ik er al in geslaagd de manchet los te krijgen (weet nu ook dat dat een manchet heet :lol: ), de voorkant los te schroeven, en de twee slangen van de pomp los te maken. Tot zover alvast veel dank voor de informatie!

Maar nu. Voor genoemde wasmachine konden we kiezen uit verschillende pompen. De vorm en grootte van de nieuwe pomp is gelijk, ik krijg hem prima op z'n plek. Buizen gaan ook de goede kant op, hebben de goede maat. Maar de twee stroomdraden (grijs en wit, ik neem aan dat dat stroom is) hebben een soort kliksysteem, dat niet past op de nieuwe pomp.
Ik denk dat ik met wat onorthodox geknutsel een en ander toch wel aan elkaar vast kan krijgen, maar ik vraag me af of dit kwaad kan? Betekent dit dat ik toch een andere pomp moet hebben?

Telefonisch geraadpleegde vriend zegt: solderen en goed aftapen, maar hij is ook maar een beunhaas.

Overigens zit de aarde (wederom aanname: groengeel draadje zal wel aarde zijn?) ook op een andere plek, maar dat lijkt me geen probleem?
 

Gerrit

  • #2
Die geel/groene draad is inderdaad de aarde.
Het is wel mogelijk om die draden goed en veilig aan elkaar te krijgen maar wacht nog even op een reaktie van de witgoed-specialisten.
 

Janavg

  • #3
Heb je een orginelepomp besteld :?: Er zijn verschillende type's pompen in omloop van verschillende fabrikanten. Als je een orginele pomp hebt besteld kan het veranderen van de aansluiting geen kwaad. Ik waarschuw echter wel voor imitatie (nep) pompen. Het gevaar hiervan is dat deze pompen niet beveiligd zijn tegen oververhitting met ingeval van vastlopen gevaarlijke situaties.


succes jan
 

MariekTwee

  • #4
Hm... Pomp is besteld via internet, en op de site staat er wel Bosch/Siemens boven - maar het merk staat er niet bij. Er is eenzelfde soort pomp die drie keer zo duur is, dat zal dan wel het merk zijn...

Kan ik ergens aan zien of het ding beveiligd is?
 

MariekTwee

  • #5
Inmiddels toch maar draadjes bevestigd, goed afgetaped en alles weer op z'n plaats geschroefd. Wasmachine doet het weer!

Ben nog wel benieuwd naar de potentieel gevaarlijke situaties bij zo'n niet originele pomp. Wat kan er eventueel mis gaan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu