Plinten lijmen?

Popov

  • #1
Ik wil mijjn plinten vast lijmen aan een gespachtelde muur, welke lijm kan ik het beste gebruiken?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dat kan met montage kit.
De kit aanbrengen op de plint, tegen de muur drukken, plint weer er vanaf halen en de lijm ongeveer 4 minuten laten drogen.
Daarna de plint weer aanbrengen op de muur en aankloppen.

Let wel op, dat indien je de plinten nog ooit wilt verwijderen, dat je de spachtelpoets er mee vanaf zult trekken.
 

2RH

  • #3
Ik lijm alle plinten met doodgewone siliconenkit. Twee strepen op de plint, aandrukken, vast! Als het eraf moet, heb je aan een plamuurmes genoeg, je trekt de muur niet kapot en het is nog goedkoop ook. Er is er ook nog nooit een vanzelf losgekomen. Ik heb het alleen nog nooit op spachtelputz gebruikt, dus dat moet je even uitproberen in een hoekje, maar gezien de structuur van SP kan ik me niet voorstellen dat het niet houdt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nadeel van siliconenkit is, dat wanneer je eventueel wat knoeit op de spachtel zelf, je er nooit meer overheen kunt latexen. Want geen enkele verf houdt goed op siliconenkit.

De wateroplosbare montagekitten zijn ook niet echt duur en hebben het voordeel dat ze vrij snel vast zitten (afhankelijk van de gebruikte versie).
 

2RH

  • #5
Siliconenkit zit eigenlijk ogenblikkelijk vast. Dat vind ik het grote voordeel vergeleken met montagekit, maar de overschilderbaarheid is inderdaad knudde, da's inderdaad een nadeel. Tja, ik ben nog een beetje ouderwets, ik heb behang op de muren en dat schilder je toch niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu