Plafondlamp ophangen één draad

RubenAV

  • #1
Hi klussers,

Hier een vraag van een klusleek die graag zelf wat meer wil leren en zelf dingen wil aanpakken. Ik ben net verhuisd naar een nieuw appartement (complex is 3 jaar geleden compleet gerenoveerd), maar ik snap niet zo goed hoe ik met onderstaande situatie (zie foto) een plafondlamp kan ophangen. Er is alleen een aardedraad (denk ik) te zien, en het kroonsteentje zit in het plaatje vast zonder overige draden. Simpelweg de vraag hoe ik hier een plafondlamp aan kan bevestigen? Ik heb drie plekken in het plafond waar ik lampen kan ophangen en deze zien er allemaal hetzelfde uit.

20221210_093039.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De aansluitdraden van de lamp (zwart en blauw, of anders bruin en blauw) moet je in het kroonsteentje vastzetten.

De aardedraad moet (al dan niet met een kroonsteentje en een stukje draad) aan de armatuur vastgezet worden.

Een hanglamp hang je met de trekontlasting (het oogje aan het snoer) aan het haakje.

Zo te zien heeft er een plafoniere tegen het plafond gezeten, welke vastgezet is met schroeven in de plugjes naast de centraaldoos.

Er is wel iets aan de hand: De centraaldoos zit nu deels achter de gipsplaat. Eigenlijk hoort deze vrij te zijn, en met opvulringen en langere schroeven op gelijke hoogte te liggen.
 

Ijssel87

  • #3
Beetje wegsnijden zodat je het dekseltje eraf kan schroeven. Daarachter zitten je overige draden, waarvan waarschijnlijk 2 in die kroonsteen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu