Plaatsen van verwarming in de kelder

Jan20

  • #1
Op dit moment pakken wij een aantal dingen in het huis aan, waaronder het totale -hang en sluitwerk en een gedeelte van het schilderwerk (zowel binnen buiten).

Op dit moment willen wij deze 4 verschillende ruimtes (+- 120m) gaan verwarmen doormiddel van onze C.V. installatie, deze ketel heeft voldoende capaciteit om dit te kunnen.

Nu had ik de vraag of dit wel een verstandig idee is? Op dit moment verwarmen wij deze ruimtes al gedeeltelijk via elektrische kachels, maar deze gebruiken wel erg veel stroom en omdat wij een aantal c.v. leidingen gaan omleggen, leek het ons wel handig om dit ook gelijk aan te pakken. Deze ruimtes gaan gebruikt worden als televisie / film kamer en als ruimte waar ik zelf creatief kan bezig.

De kelder is ''redelijk'' vochtig, en ruikt een beetje muf. Nu vroeg ik mij af of de vochtigheid zal afnemen door de plaatsing van verwarming? En is het überhaupt verstandig om een kelder permanent te gaan verwarmen?
 

Fiesiekus

  • #2
Het beste/belangrijkste is om goed te ventileren in deze ruimtes. Is daar een mogelijkheid voor?

Verder is verwarming in principe niet nadelig. CV is uiteraard een stuk zuiniger dan electrisch verwarmen.
 

Jan20

  • #3
Er zijn 2 toegangsdeuren, waar eventueel ventilatieroosters in geplaatst zouden kunnen worden.

Ook is er geen opening aanwezig waar een ventilatierooster geplaatst is en op dit moment een ventilator in geplaatst is. Ook er 1 raam aanwezig, die geopend kan worden.

Omdat ik de hele kelder wil gaan aanpakken, dus de leidingen wegwerken deel van de muren stuken en gipsen. Wil ik een ventilatiesysteem plaatsen, maar dat is hier volgens mij niet de geschikte rubriek?
 

Xr8

  • #4
U kunt in de kelder een huisventilatie box plaatsen. Deze heeft capaciteit genoeg voor een kelder. Deze draait altijd waardoor er altijd verversing is.

Zorg daarbij wel voor voldoende luchttoevoer.

Succes.
 

Chathanky

  • #5
Eerste zorg zal zijn om de kelder waterdicht te krijgen.
Dit zal al een deel van de problemen nu verminderen.

Zorg dat er geen vocht door de muren trekken die de lucht in de kelder bederven.
Het vocht verdampt sneller als je de ruimte gaat verwarmen en de kans wordt groter dat je muren echt nat worden door condens.
Als je kelder waterdicht is hoef je ook niet zo hard te ventileren. Ventileren met een mechanische kost op termijn ook een hoop geld.
Beperk dit dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu