Deel van CV systeem werkt niet na plaatsen thermostaten

rutgerhof

  • #1
Na de kou van afgelopen week hebben we besloten ons CV systeem te verbeteren. We hebben als eerste stap de kraantjes / ventielen van de radiatoren laten vervangen door thermostaat ventielen. Hiervoor is het gehele systeem leeg geweest. Nu heeft de monteur alles aangesloten, bijgevuld en ontlucht maar een deel van de radiatoren wordt maar niet warm. Ik heb zelf ook al meerdere malen ontlucht maar er zit bij de radiatoren geen lucht meer.

Ik heb een schema gemaakt van de radiatoren die werken (groen) en niet werken (rood).

Er zal wel ergens lucht zitten maar ik kom er niet uit. Ik kan verder geen kraantjes zien elders dan op de radiatoren.

Screenshot 2021-02-21 at 19.44.48.png
 

Ajetoobuur

  • #2
Kijkend naar jouw schema krijg ik de indruk dat jouw installateur heeft nagelaten de installatie waterzijdig in te regelen na het vervangen/plaatsen van de ventielen. De verste (en laagste) radiatoren krijgen geen water. Dit is te verhelpen door het debiet van de andere radiatoren te knijpen door de ventielen gedeeltelijk dicht te draaien.
Zoek maar eens op waterzijdig inregelen.
 

rutgerhof

  • #3
Beste Ajetoobuur, dat zou goed kunnen kloppen. De CV ketel gaat al snel van stand 5 (bedrijfsstand) na 1 (nadraaien) en de aanvoer en retour buizen voelen even warm aan. Ik ga er naar kijken
 

rutgerhof

  • #4
Ik heb trouwens geprobeerd om alle werkende/warm wordende radiatoren dicht te draaien. Ik zou denken dat dit eenzelfde (tijdelijk) effect zou moeten hebben als waterzijdig inregelen of begrijp ik dit verkeerd? Er lijkt helemaal geen warm water te komen in dat gedeelte van het huis.
 

Ajetoobuur

  • #5
Ervan uitgaande dat je een 2-pijp systeem hebt en je radiatoren dus niet in serie staan lijkt me dat ook. Zijn de ventielen van de koude radiatoren ook vervangen? Misschien staan die helemaal dicht en kun je die zelf opendraaien?
 

rutgerhof

  • #6
Vandaag hebben we het systeem waterzijdig ingeregeld. Na een paar keer draaien van de CV is er veel lucht naar boven gekomen waarna we hebben kunnen ontluchten. Gelukt dus en Ajetoobuur had een goede suggestie
 
  • Like
Waarderingen: Ajetoobuur

Ajetoobuur

  • #7
Mooi dat het gelukt is!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu