Persluchtleiding + toebehoren aanleggen

Onwel

  • #21
Beste Heren,

Ik werk zelf al jaren met kunststof en aluminiumbuis voor luchtleiding. Deze 2 materialen zijn zeer geschikt om een luchtnet aan te leggen. de koppelingen zijn ook goed verkrijgbaar. Voordeel is dat er een push-in koppeling gebruikt kan worden en iedereen, werkelijk iedereen kan dit. het is gewoon een kwestie van buisknip tang de Nylonbuis knippen, in de koppeling steken, en klaar is Klara.

Hoe moeilijk kan het zijn? Als je veel bochten moet maken kan je natuurlijk een PVC leiding leggen en daarin de (ik adviseer dan 12mm) Nylon slang in leggen. overal waar je de bocht om moet, geen PVC mantel buis, en verder............

Mocht je nog meer info willen hebben. ik weet de kanalen wel.

veel succes bij je keuze.
 

Tiho

  • #22
Push-in kan ook op koper en staal :roll:
 

Onwel

  • #23
Staal zou ik niet zo snel voor kiezen vanwege de hardheid en roest, koper wel. Probleem echter van metaal is natuurlijk condensatie. Ik zou kiezen voor nylon. Verwerkt het snelste, en is slagvast.
 

Vlugge Japie

  • #24
Dag heren

Heb zelf alles van kunststof 25mm in de garage en een leiding in de grond naar mijn tuinhuisje.
dit alles is gelijmd en zit met een stalengegalvaniseerde 45 gradenbocht gebout op de muur en daar zitten de koppelingen in.
Heb het in 3 groepen gemaakt met elk een kogelkraan er tussen, jeweet nooit waarvoor het goed is en die kranen zijn echt niet zo duur.
Doe het meteen goed anders kost het je dadelijk 2 keer geld.
In een leiding zakt de druk meteen in en heb je weinig flow van lucht zeker bij stralen en luchtsleutels.

Succes met je klus en ik hoop dat je er wat aan hebt.

Gr Jaap
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #25
IK heb zelf een kunststof leiding liggen.
Let er wel op als je van de ringleiding naar beneden gaat aftakken dat je eerst met een bochtje narr boven gaat en dan naar beneden.
Het vocht blijft dan nl in de ringleiding en via een aftappunt kun je dit dan aflaten.
Net voor elk aansluit punt heb ik een vochtafscheider en olie filtertje geplaatst met 2 aansluitingen 1 via de olie voor tackers en 1 rechtstreeks voor bijv blaas pijpje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu