Perilex aansluiting voor elektrisch fornuis.

Tom T

  • #1
Beste elektrotechniekers,

Ik heb een fornuis dat ik moet aansluiten op een Perilex contactdoos. Ik weet niet goed hoe ik eraan moet beginnen. Kan iemand mij verder helpen aan de hand van bijgevoegde foto's aub?




Welk schema moet ik hier volgen? Volgens mij is het 380V (staat zo beschreven in de stoppenkast)



Waar moet welke kleur van mijn kabel? En waar moet ik al dan niet een bruggetje maken?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Post nog even foto van de groepen kast. Beschik je over een 1 of 3 fase installatie? Die contactdoos ziet er niet uit als een Perilex contactdoos maar als iets waar je de draden direct aan bevestigd.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #3
Bij een goed aangelegde installatie is meestal de bruine draad = L1 , zwart =L2 ,Zwart/W =L3 Blauwe = N en geel/goen = Aarde.

om te controleren of je aansluiting goed is , moet je ff de spanning tussen de draden onderling ff meten .

tussen de bruine en zwarte of zwart /wit meet je tussen de 380 a 400 V. tussen de Blauwe en de bruine of zwarte of zwart/w meet je ongeveer 230v .
indien de aansluiting wel 3 fase is ,maar geen Nul dan sluit je het conform de 2e schema van boven, heb je 3 fase +Nul , dan conform 3e schema van boven aansluiten. heb je maar 1 fase dan conform eerste schema.

zoals die snoer is aangesloten klopt het niet , er vanuit gaande dat de bedrading aan de bovenkant niet is gewijzigd door iemand !!

:idea: het gaat hier om levensgevaarlijke hoge spanningen, als je het niet zeker weet of niet weet waar je mee bezig bent is het advies om een prof of iemand met meer ervaring bij te halen !!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
@ Mobel

Zoals de foto van de aansluiting doet vermoeden gaat het of om 3 fase met nul of in geval van 1 fase een kookaansluiting. Tweede schema van boven uitsluitend toepassen bij een 3 fase systeem met 230 v tussen de fases! In NL dus niet van toepassing. Het eerste schema is in NL ook niet toegestaan. In geval van een 1 fase kookgroep het vierde schema toepassen met aparte nul op 4 en 5, in geval van een 3 fase systeem zoals gezegd idd schema 3.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu