Perfecte gladde muur/plafond afwerking

Gebruikersnaam

  • #1
Welke muurafwerking is zelf te doen en heel glad,

Eerste probleem is de inkom.
De wanden waren behangen met lelijk papier, deze heb ik verwijderd en de beschadigingen gerepareerd en de gehele muur geschuurd, daarna nogmaals afgewerkt en weer fijn geschuurd tot een heel gladde muur. Omdat deze wand langs de trap loopt, heb ik de muur met heel fijn glasvezelbehang beplakt, zonder print. Dit is heel erg glad geworden. Daarna met een acrylaatverf 4 keer geverfd met een roller tot een licht glanzend resultaat.

Mijn vraag: Je ziet als het licht er op valt de overgangen waar ik de verf gerold hebt, Het lijken dan strepen op de muur. Ook de overgangen van de glasvezelbanen zijn dan te zien (ik heb ze dubbelgesneden dus niet tegen elkaar aan gelijmd of overlapt) Hoe los ik dit op zonder de muur mat te maken? We willen een heel strak uiterlijk. ook is er stof te zien, ik denk van de te goedkope roller, op de ene plaats meer als de andere.Is spuiten een oplossing, en is dit door een handige doe het zelver te doen met een gehuurde non-air spuit met acrylaatverf?


Tweede probleem zijn de vier slaapkamers.

Totaal 104 m2 plafond, die op enkele plaatsen kleine scheurtjes hebben, en alle wanden zijn nu met bonte kleuren behang bedekt.
Vraag: Ik zou graag alles ook een moderne en strak willen laten worden, plafond en muur gelijk. Welke muur/plafond afwerking is hier te kiezen? en raad u aan het plafond eers in die heel gladde glazvezelbehang (zoals in de inkom) te zetten ivm de kleine scheurtjes, of is er andere oplossing?
 

EdP

  • #2
De term "zelf te doen" is betrekkelijk. Ik zou aanraden te stucen of met F&F gladmaken, maar dat is niet voor iedereen zelf te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu