Gladde wanden

Psych

  • #1
Wij hebben ook een nieuwbouwwoning -nog in aanbouw- en willen ook gladden wanden. Ik stel mijn vragen daarom in dit topic. Hoop dat dit mag van de topicopener.

Ik wil graag gladde muren, en heb altijd gedacht dat je daarvoor in ieder geval moet stucen over de behangklare wanden. Is dit niet zo? Als renovlies met sausen erover er hetzelfde uitziet, waarom kiezen mensen dan toch voor stuc? Ik vraag me af hoe het eruit ziet en hoe het zich ontwikkelt in de tijd. Kan een deskundige de verschillen tegenover elkaar zetten zodat deze leek zich wat meer een beeld kan vormen en vervolgens een keuze kan maken?

Vrienden met hun nieuwbouwwoning hebben laten spuiten, en dit werd daarna glad gestreken. hoe heet dit? Ik noem het maar spuit-stuc. Zij waren er zeer tevreden over, bleef jaren mooi, hebben het nu in hun nieuwe huis weer laten doen. Is dit inderdaad een goede wandafwerking?

En moet je altijd sausen na stucen?

Ik houd niet van spackspuit (dat zijn toch die korrels op wanden in toilet) en spachtelputz, het moet echt strak, modern en glad zijn.

Antwoord op mijn vragen en tips zeer welkom!

Met dank,
psych

Misschien vindt de TS het wel goed maar wij zijn er niet van gediend, staat ook duidelijk in de forumregels, mod.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u een strakke muur wilt zult u een ervaren stucadoor moeten inschakelen, voor een leek op dat gebied levert het alleen maar teleurstellingen op.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Behangklaar is zeker niet muurverf / of structuurverf klaar. In het beton kunnen nog grindnesten en ontelbare gaatjes zitten. Ik neem aan dat het over betonnen muren gaat.

Dit moet eerst met betoncontakt voorgestreken worden en daarna met stuc ( de stucadoor weet met welk product de muren spiegelglad kunnen worden gemaakt) worden gladgezet.

U wilt glad & strak: gebruik extreem matte muurverf om de wanden te behandelen. Dit product voorkomt nl. banenaanzet door strijklicht.

Geen verplichting overigens, maar een onbehandelde gestucte muur kunt u niet reinigen: elke spat / vlek blijft erop staan. Schrobvaste muurverf kunt u wel afnemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu