Oven en kookplaat

Ron2

  • #1
Onze dochter heeft een appartement gekocht waar we de keuken gaan vernieuwen, er is geen gas, dus koken moet elektrisch.
In die keuken is een perilex contactdoos aanwezig die verbonden is met een kookgroep van 2 x 230 volt, en uiteraard een derde groep voor de reguliere wandcontactdozen.
Er zijn helaas geen verdere voorbereidingen zoals een loze pijp en lasdoos waardoor een extra groep aangelegd kan worden, in dit appartement kan een extra groep alleen gerealiseerd worden met een kostbare aanleg door het trappenhuis. Daar is het budget helaas niet voor.

Nu komt de vraag, als je een fornuis koopt werken de kookplat en oven van dat fornuis samen op die ene perilex aansluiting met 2 x 230 volt.
Als je nu een losse kookplaat en losse oven koopt, zijn deze dan ook aan te sluiten op die bestaande kookgroep?
Ik ben al een tijdje aan het zoeken, maar vind er geen duidelijk antwoord op, wel een opmerking van iemand over een "stuurkast" die er op aangesloten zat, zonder verdere uitleg.

Ik kan me zo voorstellen dat wat in een fornuis kan, ook mogelijk moet zijn met een losse kookplaat en oven, een centrale aansturing die het mogelijk maakt ze samen op de ene kookgroep te zetten.

Kan iemand mij hier meer over vertellen, voor ze het besluit nemen of ze een vrijstaand fornuis nemen of een ingebouwde kookplaat en oven (wat natuurlijk veel mooier is)
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Een losse oven en kookplaat kun je niet zondermeer op één Perilex contactdoos aansluiten. Let bij een combi op de aansluitwaarde. 2x230 kan tot 7360 leveren, daarboven is een 3 fase aansluiting vereist.
 

Wacht

  • #3
Wat belangrijk is om het vermogen van de oven en of kookplaat in de gaten te houden. in principe mag je deze aansluiting niet gaan scheiden. dit houd eigenlijk in dat de kookplaat op de kookgroep aangesloten moet worden. en de oven op een aparte groep. je geeft aan dat dit te duur wordt. koop dan een oven van bv maximaal 2 kw en sluit deze aan op de keukengroep. hoop dat dit je kan helpen. eventueel kan ik je verder informeren als ik de exacte situatie ken.
antoon


Forumnaam gewijzigd, reclame of bedrijfsnaam in forumnaam is niet toegestaan, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu