Oude afvoer in de stortvloer hergebruiken

Gizmooo

  • #1
Dag klussers,

In onze nieuwe badkamer wil ik een afvoergoot langs de muur leggen, waarbij ik voor de afvoer een aantal opties heb. Graag jullie deskundige advies hierbij:
  1. Afvoer naar de huidige douche toefrezen, echter is dit een 32mm buis en hierdoor volgens mij niet echt geschikt. Bovendien komt de nieuwe douche aan de andere kant van de badkamer.
  2. Aansluiten op de 40mm wasmachine afvoer. Deze ligt ca. 15cm diep in de stortvloer van 20cm diep en is relatief dichtbij de nieuwe goot. Bovendien gaat deze leiding parallel langs de muur naar de standleiding. Waar ik problemen mee verwacht is het losbikken van de benodigde ruimte om de afvoer heen. Ik heb mij namelijk laten vertellen dat het beste geen oude afvoeren kunt hergebruiken, omdat de pvc-buis kapot kan trillen.
  3. Als laatste optie zie ik het helemaal opnieuw leggen van de leiding vlak boven de oude wasmachine-afvoer. Deze komt dus ca. 10cm in de stortvloer richting de standleiding. Het probleem hierbij is echter dat er behoorlijk wat gebikt en gehakt moet worden. De leiding moet namelijk ook nog door ons ketelhok heen en dus 2 muren doorboren.
Alvast bedankt voor een reactie.

groeten, Gerrie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is het een begane grond vloer of een verdiepingvloer ?
 

Gizmooo

  • #3
Het gaat om een verdiepingvloer, waaronder zich de keuken bevindt. Echter willen we hier liever niet een soortement koof o.i.d. maken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Optie 2 lijkt me de gemakkelijkste aanleg, nu is 15 cm diep in de beton wel erg diep om zonder schade aan het plafond uit te hakken.
Oude afvoerbuizen kunnen nog wel wat hebben dus kapot trillen zal wel meevallen mits het dikwandige buis is.
De oude dunne buizen vertrouw ik op dat gebied niet.

Zet een stevige plaat met een stempel tegen het plafond vast zodat de stukken beton niet de keuken invliegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu