Opvullen ongelijke vloer

FriekNL

  • #1
Hallo,

Ben nieuw hier op dit forum omdat ik totaal geen klusser ben. Maar dat is ook de reden dat ik hier ben. Heb onlangs een nieuwe woning gekocht waar wij bijna de volledige begane grond (woonkamer, hal, keuken) willen voorzien van vloerverwarming. Nu hebben we gisteren een muur eruit gesloopt om van 2 aangrenzende kamers, 1 grote woonkeuken te maken. We hadden al gezien dat in 1 kamer een betonvloer ligt (dit gaat ons dus een extra toeslag kosten voor het invrezen) maar nu de muur eruit is komen we erachter dat de betonvloer gemiddeld iets meer dan 3cm hoger ligt dan de andere kamer. (4cm aan de ene kant van de kamer en 2,5cm aan de andere kant). Zie foto...

Nu is het voor ons geen probleem dat er een opstapje komt tussen de hal en de keuken. Maar hoe dit het best aan te pakken? aanvullen met cementdekvloer of andere mogelijkheden beter?

IMG-20220309-WA0006.jpeg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Is het beton, of een cement dekvloer?
en heb je bij de lage vloer al een laag er vanaf gehakt?
En heel belangrijk bij vloerverwarming is ook, dat de ondervloer geïsoleerd is, anders stook je voor de Chinezen aan de andere kant van de wereld en kost het veel energie.
 

FriekNL

  • #3
Het lagergelegen stuk vloer is een cementdekvloer. Het hogere gedeelte is een beton vloer. Dat zei de vloerverwarmingboer iig. Die is al even langs geweest om te komen kijken.

En over de Isolatie nog een vraag. De vloer is momenteel niet geïsoleerd. Is het straks voldoende om de vloer vanaf onderzijde te isoleren? Dus vanuit kruipruimte (er is genoeg ruimte) de vloer vanonder isoleren met PURschuim...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu