Onstoringcondensator wasmachine

Vixen

  • #1
Ik heb een Miele wasmachine en hier een ontstoringscondensator voor opgehaald. Deze heb ik aangesloten. Mar nu moet hij terug waar hij uitgedraaid is maar hij is hier te breed voor (om de nieuwe zit nog een kunststof behuizing en de oude is van metaal) , mag ik hem gewoon aan het frame vastdraaien? Of moet hij op de oude plaats.

De oude condensator had 4 aansluitingen en de nieuwe 5 aansluitingen (een voor de aarde). De aarde draad (groen/geel) zit vast aan het frame. Moet ik deze ook aan de condensator aansluiten of is het goed als hij aan het frame blijft zitten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik ken die wasmachine niet, maar naar mijn idee mag je die onstoorcondensator (het is eigenlijk een soort ontstoorfilter met meerdere condensatoren) monteren, waar het goed uitkomt, mits je de draden niet hoeft te verlengen.

Let wel op dat er tijdens werking van de machine niets tegenaan kan komen, ook als bijv. de schokbrekers wat ingedrukt zijn...

De aardedraad van de condensator moet bij de aarddraad komen die op het frame zit. Die aarddraad moet dus met het frame verbonden blijven! De oude condensator had een draad minder, omdat hij via zijn behuizing al contact maakte met het frame en dus met de aarde.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Laat maar Kees
Vixen moet gewoon ff haar broer bellen ipv sms'en. :mrgreen:

Boor maar even een gaatje boven de plaats waar hij weggekomen is.
Verder heeft Kees je al wat tips gegeven.


Badkamer al klaar?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu