Ondervloer komt omhoog

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #21
:denk: :mrgreen: Pistolen henkie
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #22
Als je naden van 5mm tussen de platen laat, dan tekent dit zeker af door het vinyl. Je zult ze zo goed als strak tegen elkaar moeten leggen. Daar is het natmaken ook voor bedoeld, daardoor zullen de platen niet verder uitzetten nadat ze zijn gelegd, maar alleen nog krimpen.

Waren de spijkers wel lang genoeg? Als je een behoorlijk aantal spijkers van voldoende lengte gebruikt is de kans op bolstaan normaal erg klein.
 

Gattopardo

  • #23
Jawel, de spijkers waren lang genoeg.
De stukken waar het board bol is gaan staan zijn ook net stukken waar geen spijkertje zit, alle spijkertjes zitten er nog netjes in, dus net tussen de spijkertjes, soms in een strook zeg maar vertoont het bobbels.
Ik denk zelf dat het toch door vocht komt, ik ben de afgelopen dagen menige vloerwinkel afgeweest met dit probleem en allemaal zeggen ze: vocht.
Ook zeggen ze stuk voor stuk dat de platen helemaal niet nat gemaakt moeten worden.
Ook zegt men allemaal dat de platen tegen elkaar aan moeten liggen, GEEN ruimte ertussen, wel wat ruimte (paar mm) tussen de platen en de muren.
En ik geloof wat men zegt want 1 van van de 4 kamers is gewoon hartstikke mooi gebleven, dus als het te maken zou hebben met platen die niet natgemaakt zijn of spijkertjes die niet goed zitten dan zou deze kamer ook bobbels moeten vertonen.
Dit kamertje heeft veel zon doordat het naast een gewoon raam nog een balkondeur met raam heeft.
Ik heb inmiddels de verwarming aangezet en het vinyl eraf gehaald, ik ga over een aantal dagen kijken hoe het eruit ziet.
Als ik dan nog niet tevreden ben dan haal ik de slechte stukken er maar uit en vervang ik deze.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu