Ondersteuning douchebak geen latten en steunen?

Fjlv

  • #1
Sorry ik heb verkeerd knip en plak gedaan.
Riho beweerd dat er bij een platte kunsstof douchebak geen latten en steunen gebruikt moeten worden, maar dat de douchebak zoveel mogelijk geheel op de (verhoogde) vloer moet liggen. Wat is nu het beste voor mijn douche bak van 90 x 120 x 4?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Volg altijd de inbouw voorschriften van de fabrikant.
Dit ook voor de garantie.
 

Dweezy

  • #3
Ik heb het bij mij alsvolgt gedaan.

Lage douchebak 90x90x3 waterpas gesteld op de vlakke ondergrond. (geen poten dus).
Ruimte onder de dochebak volledig met purschuim opgevuld.
Zorg wel dat je je douchebak dusdanig fixeert dat deze niet omhoog gedrukt wordt door het purschuim. Ik heb het in een aantal keer gedaan, dus niet in 1 x alles volspuiten met pur.

Bak zit nu als een blok vast :) Overal goed ondersteund door de pur, geen problemen dus.

Dit is zoals ik het gedaan heb. Het is een oplossing, maar niet volgens voorschrift van de fabrikant en ik weet dus niet hoe het zit met de garantie.

Succes in ieder geval
 

Fjlv

  • #4
Bedankt voor het antwoord. Ik denk dat dit ook een goede manier is. Dus de ruimte die overblijft tussen bodem douchebak en vloer doordat de sifon plus afvoer misschien niet laag genoeg geplaatst kunnen worden, eerst met een aantal "kwakken "snelcement opvullen zodat de douche bak horizontaal ondersteunt wordt, en dan deze ruimte volspuiten met pur( bestaat er niet een soort pur dat minder uitzet?
Welk gewicht zou nodig zijn per dm2 om te fixeren?
 

Dweezy

  • #5
Ik denk dat het juist de kracht van pur is om door het uizetten "overal" te komen en dus in dit geval die volledige ondersteuning te bieden voor je douchebak.

Als je voorzichtig purt gebeurt er weinig. Paar flinke zware stenen oid in de douchebak (op een handoekje natuurlijk) leggen doet ook wonderen.
Ik zou even in de buurt blijven om een en ander in de gaten te houden, meestal is pur na 1 uur wel klaar met uitzetten.

Pur met beleid :)
 

Fjlv

  • #6
Bedankt, ik denk dat ik dit ga proberen. Dus eerst de vloer vol spuiten met put en dan de bak erop plaatsen? Hoe maak je dan de sifon en afvoerpijp goed vast?

Heb je toevallig ook ervaring met:
1. flexibele 40 mm afvoerpijp (verstopping)

2. bevestiging 40 mm haaks pvc bochtje vanuit douchbaksifon in afgezaagd haaks 50 mm bochtje dat uit de grond stak. kan dit met pvc opvullijm erin bevestigt worden?Op deze manier hoef ik niet zoveel beton uit te kappen en kan de douchebak rand gelijk met de vloertegels liggen.
 

Yeki

  • #7
Ik ga zelf een type 248 plaatsen. Heb de bak+handleiding nog niet binnen.
Op de site staat echter:"Ook verkrijgbaar inclusief Pootset en Voorpaneel (Model 249)".

Zou je hier niet uit af kunnen/moeten afleiden dat je wel degelijk met een pootset kunt werken?
 

Dweezy

  • #8
Uiteraard is gebruik van de poten de beste oplossing. TS vraagt echter of er meerdere mogelijkheden zijn, en die zijn er.

Ik heb zelf geen poten gebruikt, omdat ik de douchebak zo laag mogelijk wilde houden ivm de geringe hoogte van de badkamer.

In mijn situatie is het zo dat mijn afvoer(sifon e.d.) onder de badkamer vloer loopt, en ik dus geen problemen had bij het aansluiten van de afvoerset en ik van onderuit de boel kon volpurren (plafond beneden is nog open). Hoe dat precies zit in jouw situatie kan ik niet bepalen, maar wellicht is het idee van de ruimte volpuren en daarna de douchebak erin plaatsen een idee. Zorg wel dat je snel werkt en dat je je douchebak goed fixeert!

Volgens mij zijn er opvulbussen te verkrijgen om in die 50mm pijp te lijmen?

Wellicht zijn er anderen met meer ideeën/oplossingen.

Succes in ieder geval!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu