Onderhoud gaskachel stacaravan

Cmarres

  • #1
In onze oude (circa 20-30 jaar) stacaravan hebben we een gaskachel staan. deze geeft gele vlammetjes, wat er volgens mij op duidt dat hij moet worden schoongemaakt. hier heb ik echter geen ervaring mee en ik ben dan ook op zoek naar tips hoe ik dit het beste kan doen. wil het graag zelf doen, hoop dat iemand mij op weg kan helpen.
weet niet wat het merk van de kachel is, deze komt volgende week pas uit de winterstalling.

Alvast bedankt voor de reacties.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Niet zelf gaan doen wanneer u op een forum die vraag moet stellen, het is werk dat door vakmensen uitgevoerd dient te worden, en zeker in een caravan, daar is het nog gevaarlijker dan in een woonhuis.
 

GvdB

  • #3
Open gaskachels jaarlijks door de installateur laten nazien.
dergelijke kachels nooit gebruiken in een slaapvertrek en altijd voorzien van voldoende ventilatie.
plaats ter aller tijde een koolmonoxide detector bij dergelijke toestellen.
Een gesloten gevelkachel is veel veiliger deze zou u zelf voorzichtig kunnen uitzuigen en schoon kloppen en ragen, herplaats NOOIT beschadigd pakking materiaal!

Vr.Gr. GvdB
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wie heeft het over een open gaskachel of een gevelkachel ?

Ook een gevelkachel is werk voor een vakman, wanneer de aansluiting op de afvoer niet 100% is brandt de kachel niet goed.
Een gevelkachel moet meestal in z'n geheel verwijderd worden om hem goed schoon te maken, dat is geen werk voor een klusser.
 

Ron CV

  • #5
Lekker een afspraak maken met een onderhoudsbedrijf, als dingen niet goed gaan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Een caravan is nog steeds duurder dan een onderhoudsmonteur :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu