Omgekeerd of warm dak?

Tielensio

  • #1
Voor het dak van de garage heb ik het plan om een omgekeerd dak / warmdak aan te brengen. Nu ben ik benieuwd wat het beste is.

Op de foto's zie je de huidige situatie. Waar de stenen liggen zal de isolatie moeten komen. De stenen worden uiteraard weggehaald, de isolatie geplaatst en de stenen (evt. meer) er weer op. Ik weet dat ik rekening moet houden met 7.5 cm afschot. Volgens mij is dat hier geen probleem doordat ik de buitenrand (waar geen stenen liggen) onbedekt laat. Deze steken buiten de garage uit.

Welk type isolatie adviseren jullie? Warm of omgekeerd?
Bij omgekeerd zal het XPS moeten zijn?
Hoe loopt het water weg? Ik heb begrepen dat de platen goed sluitend bevestigd moeten worden, dus lijkt het me dat dit niet via de eventuele kieren kan. Dus via de zijkant?

Is het letterlijk een kwestie van?
Dak controleren op waterdichtheid
Isolatieplaten erop (XPS of PIR)
Stenen / grind erop
Klaar

Alvast bedankt voor de reacties
Bas
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Omgekeerddak kan het beste zijn. Het ontwerp van het dak zal naar de keuze afgestemd moeten zijn. Goed afschot is belangrijk er mogen geen plassen op het dak blijven staan. Dus snel drooglopen.
Een flinke laag grind op de isolatie om het drijven van de platen te voorkomen. Vul je het dak met isolatie waar nu het grind ligt zal je aan de randen daarvan tegels moet leggen. Dit om het verrollen van het grind te voorkomen.
De isolatie moet XPS zijn.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je isolatie alleen in het middendeel legt, kan er daarnaast een koudebrug ontstaan.

Zijn de buitenmuren onder dit dak geisoleerd? De dakisolatie moet hierop aansluiten.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu