Nieuwe muren badkamer.

TDer

  • #1
Beste medeklussers,

Korte doch indringende vraag voor/van mij...

Een nieuwe badkamer, kaal. De schets geeft aan wat het moet worden, alleen de muren in de badkamer bij de douche en rechts+onder van het bad moeten opnieuw geplaatst worden.

Zie schets:

Wat is de juiste werkvolgorde;
moet ik eerst de vloer storten en dan pas de muren van de douche opbouwen. Daarna nogmaals een aflopende vloer erin storten bij de douche?

Eerst de muren opbouwen en daarna vloer storten (geen vlakke ondergrond voor mijn muur), zodat ik meteen een aflopende vloer bij douche kan maken?



Mijn probleem is hiermee dat ik niet precies weet waar ik hiermee moet beginnen. Leidingen ed moeten in de vloer, maar hoe kan ik nu op een niet vlakke ondergrond een muur bouwen. Daarnaast, ik moet een aflopende vloer hebben in de douche. Ik weet het momenteel even niet. Qua elektriciteit en alles weet ik het wel, maar dit is voor mij een eerste keer.

 

Gerrit

  • #2
Gewoon op de ruwe werkvloer de muren opbouwen. Bij voorkeur de eerste laag met kalkzandsteen, daarna mag het met lichtgewicht stenen.
Daarna de vloeren aanbrengen.

Sukses met de badkamer en verdere vragen...........klusidee.
 

Handypete

  • #3
Hallo TDer,

Een beetje off-topic, ik zat naar je schets te kijken en ben een beetje bang dat er te weinig ruimte blijft tussen wastafel en bad. Zelf hebben wij een vergelijkbare badkamer en gaan deze als volgt indelen :




Ontwerp zou in spiegelbeeld moeten worden gezien, omdat er bij jou denk ik een toiletafvoer is voorzien in die leidingkoker links.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu