Nefit Ecomline gebruiken met CV gestookte boiler

Marc_A

  • #1
Ik wil mijn CV ketel, Nefit HR Ecomline uit 2003, gaan verplaatsen. Nu hangt deze in een stookhok buiten onder de grond (vroeger zat daar de oliestook). Is het mogelijk om deze op een andere plek in het huis aan te sluiten?

Ik heb een ruimte op zolder waar ook het expantievat hangt, daar lopen de CV leidingen dus ook, is het dan voor een installateur een kwestie van die leidingen boven aansluiten op de ketel en beneden de leidingen verbinden voor een gesloten systeem?

Daarnaast zou ik de badgeiser willen vervangen voor een CV gestookte boiler, kan deze aangesloten worden op deze ketel? Zo ja, wat voor boiler (merk) adviseren jullie. We hebben een gewoon ligbad en een normale douche.
 

MarcoDezicht

  • #2
Wat het verplaatsen betreft daar moet je ook nog een condensafvoer hebben en de gasleiding, waarvan de diameter voldoende is voor het benodigde gas.

Dit kan het best door een installateur ter plaatste bepaald worden.
Wat het aanschaffen van een boiler betreft zou ik gewoon een nefit boiler nemen deze worden compleet geleveerd. Je heb hier dan ook nog de keuze voor een gewone boiler of een aanklik boiler.
Voor meer info hier over kijk dan even op de site van nefit.

Verder veel succes met de aankoop van je woning en veel klusplezier in 2006.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu