Nefit 2520 CV ketel geeft continue code 7

Defabriek

  • #1
De ketel is een Nefit Fasto VR 2520 V en is zo'n 10 jaar oud. We gebruiken hem alleen als CV ketel en wordt zodoende in de zomer niet veel gebruikt. Sinds begin 2009 geeft de ketel continue storing code 7. Ik heb al 3 maal een CV-monteur bij gehaalt. (koste genoeg) Hij heeft er een nieuwe luchtdruk schakelaar ingezet. Hierna lijkt het probleem over als de thermostaat hoger - lager gedraaid wordt. Echter na een dag verwarmen draaien we de thermostaat op 16 graden. De ketel gaat nu wel in de ruststand. Alleen als ik 's morgens op de ketel kijk staat hij op code 7 en de ventilator blaast. Als ik een flinke tik tegen de ketel geef en de reset knop indruk (soms 2x) dat gaat hij weer in de ruststand waarna hij aanslaat en werkt zoals het hoort. Aan en afvoer van de lucht heb ik al losgekoppeld gehad maar gaf tot nu toe geen resultaat. Herkent u dit probleem of heeft u een advies om de storing te verhelpen lees ik graag uw reactie.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Lek hij geen lucht langs de voorplaat? Zoja dan moet de pakking hiervan vervangen worden.
 

Defabriek

  • #3
Dat dacht ik ook, heb de voorplaat voorzien van een dunne kozijn afdicht tape maar ook dit hielp niet. Ik heb het nog niet geprobeerd met een nieuwe pakking. Ik weet niet wat de kosten hiervan zijn maar is evt. nog te proberen. Kan ik dmv. tape om de rand van de kastafdichting te plakken testen of dit nodig is?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
Evt de ventilator ook eens schoonmaken,
als de schoepjes vol zitten met stof/rotzooi komt de LDS ook lastig in ;)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Forumnaam gewijzigd, reclame is niet toegestaan, ook niet in forumnamen.
 

Defabriek

  • #6
De ketel heb ik helemaal schoongemaakt met perslucht, ik heb zelfs de ventilator doorvoer naar het brandergedeelte gecontroleerd. Wel kwam ik er vandaag achter dat als de gevraagde temperatuur bereikt is de kachel in ruststand komt en dan na zo'n 5 - 10 min. de ventilator begint te blazen en de pomp gaat draaien. Als er dan opnieuw door de thermostaat temp. gevraagd wordt schiet de storing met code 7 erin. Ligt dit niet aan de regelelectronica?
 

Defabriek

  • #8
Dank voor de aanwijzigingen ze helpen helaas niet.
Wel een vraag: hoort de ventilator redelijk lucht te verplaatsen in volledige ruststand? Misschien wordt de LDC daardoor geactiveerd terwijl er geen warmte gevraagd wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu