Naden gipsplafond

Marc M

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een probleempje met een nieuw gipsplafond.

Ik heb de naden en schroefgaten afgewerkt met plafondplaat vuller en afgewerkt met een toplaag van rigiplast. Na schuren zag het er superstrak uit. Daarna voorgestreken met voorstrijk (net melk) en daarna met superdekkende latex er overheen. Nu lijkt het echter alsof het vulmiddel in de naden en schroefgaten alsnog krimpt. Tussen het vullen en het aanbrengen van latex zat wel iets van 2 weken, dus tijd zat om te drogen zou je zeggen. :shock:

Ik weet nu even niet wat te doen. Kan ik nu nog een keer een laag rigiplats aanbrengen en opnieuw schuren? Wie heeft bovenstaand probleem ook gehad en weet een mooie oplossing?

Groeten,

Marc
 

renehi

  • #2
Geen ervaring mee, ben wel benieuwd. Werk meestal met de concurrent

Ik zou denk ik de naden opschuren tot aande vulmiddel toe en nogmaals vullen.
 

Ralph

  • #3
Tja...... het vullen moet altijd 2 x juist omdat het krimpt. Dus je zou de behandeling nog eens een keer kunnen uitvoeren en dan als nog een keer texen.
 

renehi

  • #4
Toch typisch dat pas na het latexen de oneffenheden zijn bemerkt. Met Uniflott, bijvoorbeeld, moet je eerst met een spatel wat aanbrengen en dan de 2e laag met een bredere spatel (20 cm of plakspaan) dus ook in 2 lagen werken.
 

Superkermit

  • #5
Over de naden krimpband trekken en opnieuw aansmeren
 

Jeko

  • #6
Als je te lang schuurt, schuur je je naden hol. Ik vul naden tussen gipsplaten altijd met een enigszins elastisch gips van een merk met een franse naam, speciaal voor dat doel. Het type is dacht ik CE86.
Als je strak afsmeert, is het genoeg om luchtig met een afgesleten papiertje 120 erover te gaan.
Je kunt ook een schuurklos nemen en je dan concentreren op het gips dat op de vlakke kant van de platen terecht gekomen is, en even heel nonchalant over de naad zelf gaan. Dan schuur je het niet hol.
 

-stuffie-

  • #7
>Kan ik nu nog een keer een laag rigiplats aanbrengen en opnieuw schuren?

Ja, gewoon doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu