Multiplex wanden/ plafond schilderen

Hermen

  • #1
Ik ben een zolder aan het opknappen, heb net het oude behang van de muren en plafond verwijderd.
Ik vind dat de wanden (hardhout multiplex) en plafonds (grenen multiplex) er nog goed uit zien, daarom had ik het plan ze te schilderen in plaats van opnieuw te behangen (dat laatste lijkt me een rotklus).

Het liefst wil ik een matte afwerking. Ik zat zelf te denken aan:

- spijkers dieper inslaan, spijkergaten vullen met acrylaatkit
- gronden met acryl grondverf
- afwerken met een latexverf

Is dit een goede aanpak? Tips en opmerkingen zijn van harte welkom.

Verder nog de vraag: op de plafondplaten zie ik hier en daar zwarte strepen (zie onderste foto). Zo te zien vallen ze samen met het onderliggende regelwerk. Wat zou dat kunnen zijn? Schimmel? Moet ik hier iets aan doen?


 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
De onderste foto geeft transport verkleuring weer. De bovenste schimmel. Deze plekken kunt u met chloorbleekloog behandelen waardoor de schimmel verdwijnt.

U moet wel de onderliggende oorzaak verhelpen. Vochtprobleem? Lekkage?
Daarna met een AllGrund acryl hechtprimer de platen in rollen en afwerken met een schrobvaste muurverf.
 

Hermen

  • #3
Kees de schilder schreef:
De onderste foto geeft transport verkleuring weer. De bovenste schimmel. Deze plekken kunt u met chloorbleekloog behandelen waardoor de schimmel verdwijnt.
Kees, bedankt voor de tips, ik zal de adviezen m.b.t. de afwerking ter harte nemen. Wat betreft de schimmel: bedoelt u misschien de donkere verkleuring? De lichte verkleuring is van een vulmiddel, er zit hier een naad tussen de platen, en er omheen zitten nog wat restanten vulmiddel die makkelijk weggeschuurd kunnen worden. Deze foto is van een scheidingswand, ik verwacht hier eigenlijk geen vochtprobleem. (Enige mogelijkheid zou een lekkende waterleiding kunnen zijn, dat zal ik nog even controleren).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu