Miele twin dos systeem, hoe werkt dit precies?

Lampje45

  • #1
Miele twin dos systeem, hoe werkt dit precies?

Kan iemand mij vertellen hoe dit systeem exact werkt?
En wat voor grootheid meet de sensor?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De uitleg staat op de site van de uitvinders: Blijkbaar wordt per programma een dosering van beide componenten samengesteld. Voor mij klint het vooral als marketing, maar er is zeker veel techniek (en patenten) voor nodig om dit te ontwikkelen.

En blijkbaar kan men meten wat de Ph-waarden en overige samenstelling van het waswater is, waardoor de keuze gemaakt wordt om wel of geen extra wasmiddel toe te voegen.

Ik weet niet of de was schoner wordt.
Wel dat je jezelf verplicht om altijd wasmiddel van 1 partij te moeten kopen. En dat maakt het niet goedkoper. Mijn keuze zou het niet zijn.
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Je kunt er ieder wasmiddel in doen dat je maar wilt. Ik vind het juist ideaal. Nooit meer zelf wat in de lade moeten gieten waarbij je vaak ook nog eens te veel erin giet.
 

Arno23

  • #4
Mijn ervaring met de twindos is dat het met miele wasmiddel wel beter schoon word dan met eigen wasmiddel, echt er is het ultraphase 2 middel zo agresief dat het tot roest op de bodemplaat kan gaan lijden, dit had ik bij mijn eerst twindos machine, nu bij de tweede machne niet meer..... De wasmachine pakt aan het begin van het programmawasmiddel voor ultraphase 1 en later pakt ie voor ultraphase 2.... Je kan hier ook je eigen wasmiddel en of wasverzachter in doen... Ook ik zou niet anders meer willen
 

Zeurniet

  • #5
Het twindos systeem werkt dmv 2 verdringerpompjes welke allebei een bepaalde hoeveelheid vloeistof verpompen welke worden ingespoten onder in de trommel. Het moment van inspuiten en de hoeveelheid welke wordt gedoseerd is afhankelijk van de soort en hoeveelheid was in de trommel. De machine ‘meet’ de soort textiel door de tijd die het wasgoed nodig heeft om water op te nemen te berekenen. Hij meet de hoeveelheid water die er binnenkort met een flowmeter en controleer dit met de niveaumeter onder in de trommel. na die meting weet hij hoeveel water hij nodig heeft, hoeveel zeep en hoe lang het programma gaat duren.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Hier werkt het ook prima, het is heel handig.
Af en toe koop je een half of heel pakket en dat is het dan.
Mocht je toch ander wasmiddel willen gebruiken dan kun je lege flacons kopen of je kunt het via het wasbakje toevoegen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu