Miele T565C droger droogt niet goed, wel warm

Jangkrik

  • #1
Beste Klusidee-ers,

Onze Miele Novotronic T565C droger droogt niet goed meer. De droogprogramma's doorlopen duurt slechts een 5 tot 10-tal minuten, lampjes mangeldroog, strijkdroog en kastdroog gaan achtereenvolgens aan en dan is hij klaar. De was is dan wel warm, maar niet droog en er zit maar weinig water in de opvangbak. Er gaan geen storingslampjes branden, alles is normaal, behalve dat de was niet droog is.

Ik heb de hele machine uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Er zat wel wat stof in, maar eigenlijk verwaarloosbaar. Filters en condensator zijn uitgespoeld/uitgewassen; het water loopt er direct doorheen. Verwarming werkt, ventilatoren en trommel draaien, condenswaterpompje doet het. Ik heb de trommel gereinigd met ammoniak om eventuele wasverzachterresten te verwijderen. Ook de NTC voeler was vuil en ook die gereinigd. Als ik het testprogramma draai dan werkt het draaien van de trommel niet (verwarming, zoemer en koude lucht ventilator wel), maar bij het normaal bedrijf draait de trommel wel, links- en rechtsom. Op 20 minuten warm en 10 minuten koud werk alles wel zoals het moet, alleen met droogprogramma's wordt het programma te snel doorlopen.

Het lijkt erop dat hij de drooggraad niet goed meet, maar ik heb de trommel echt goed schoongemaakt. Ook de sleepcontacten zien er goed uit. Wat kan de oorzaak zijn?

Alvast bedankt voor de hulp!
 

Jangkrik

  • #2
Niemand een idee?

Deze week nog een paar wasjes gedroogd op telkens 2x "20 min warm". De was is dan gewoon goed droog, alles werkt dan zoals het hoort. Het probleem zit 'm dus in het meten van de droogtegraad.

Ik heb de weerstand over de twee sleeprails gemeten en die is oneindig, zoals ik verwacht had.

Kan ik nog andere dingen meten of simuleren m.b.t. de droogtegraagmeting?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu