Miele condensdroger T565C verwarmt niet meer

Etienne73

  • #1
Wij in het bezit van een T565c van Miele enkel deze verwarmt niet meer.
Alles reeds goed schoongemaakt deurfilters incl deur en de achterliggende delen die betrekking hebben op het luchtbandelingskanaal achter de sevice deur.
Ik weet niet goed hoe ik kan testen of het verwarmingselement defect is? Is er een een mogelijkheid om dit te testen zonder dat het verwarmingselement moet worden gedemonteerd? Ik weet ook niet hoe je er bij moet komen?

Mogelijk kan iemand mij hier mee helpen.
De berg was stapelt zich goed op

Alvast bedankt Etienne73
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2

Etienne73

  • #3
Beste Frank,

Bedankt voor de instruktie ga hier deze avond mee aan de slag.
Ik had zelf ook al eens de 6 tokx schroeven in de trommel achterwand losgedraaid maar kreeg de achterwand niet los omdat in het midden er met 4 popnagels klinkringen het middenstuk vast bleef zitten. Mogelijk moet ik dus beter kijken met zaklamp naar een inbusbout die hier onderzit tussen de gaten van de opening van de achterwand. We gaan het zien je hoort van mijn bevindingen. Alvast bedankt voor de tip.

Gr Etienne
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
De inbussen zitten op een horizontale positie tov elkaar.
Er zijn twee grotere gaten om je inbussluetel door te steken.
 

Etienne73

  • #5
Beste Frank,

Zo juist achterwand van de trommel binnen zijde verwijderd. Dat ging prima. Element los gekoppeld van de stekker verbinding. Element er uitgenomen en een beetje van stofresten ontdaan. Vervolgens de multie meter op de de aansluitdraden van het element geplaast dan geeft de meter 20.7 ohme aan. De twee termostaaten die boven in het element zijn geplaast hiervan is er een met drie contacten. Deze geeft tussen de aansluiting van element en stekker vebinding (wit draad) 0.5 ohme aan en tussenhet element en de bruine dunne draad OL aan (onderbroken)

Het andere termostaat je is uitgerust met maar twee contacten, waar van er een naar het uitende gaat van het element en de ander met een dike (wit) draad naar het aansluitblok hier tussen is de waarde 12 M ohme. ik moet wel zeggen dat ik het meet gedeelte kan indrukken aan de voelzijde vervolgens loopt dan de waarde naar OL. Er zit dus niet z'n mooi chroom kapje op als op de ander met der drie contacten(aansluitvoetje).

Mogelijk kun je me met deze info wat meer vertellen.

In afwachting van je reactie.

Met vriendelijke groet een op zijn rug liggende droger.

Etienne.
 

Johnie

  • #6
De ene thermostaat met twee contacten is 100 of 120 graden die schakeld het element steeds uit en aan die moet gewoon doormeten
de andere thermostaat is een beveiligingsthermostaat die schakeld naar 140 graden uit en doet dan door het derde bovenste contact de deur open als de eerste thermostaat blijft plakken
de eerste zal wel stuk zijn even goed kijken naar de waarde
 

Etienne73

  • #7
Top alles is gelukt bedankt voor je hulp beide onderdelen besteld bij miele en vervangen. Hij droogt weer als een nieuwe.

mvrgr Etienne
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Bedankt voor de terugmelding, mooi dat het gelukt is. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu