Miele Novotronic W918 geen enkel lampje reageert

Niestjjmdb

  • #1
Ben sinds 1991 inbezit van Miele Novotronic W918 altijd gedraaid zonder problemen. Nu is hij defect geen enkel lampje reageert nog op de aan/uitschakelaar. Na opening machine deurschakelaar gecontrolleerd, spoel doorgemeten lijkt in orde, deurschakelaar lijkt niet voldoende geaktiveerd te worden door de sluithaak van de deur maar bij het doorverbinden van de microswitch werkt machine nog steeds niet. Waarschijnlijk een stuurstroom probleem. Wie heeft er een suggestie voor ik verder ga zoeken. Bvd voor uw reaktie Hans.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Controleer de voedingsschakeleer eens, deze wil wel eens defect raken.
 

Niestjjmdb

  • #3
Heb ik ook gedaan Ko, deze is dubbelpolig uitgevoerd en gesoldeerd op de print, Beide kanten verbinden door maar slechts 1 is te volgen naar connector richting deurschakelaar/magneet. De andere pool schakeld wel maar komt nergens aan op een connector. Je kan de printbaneen goed volgen echter slechts aan 1 zijde en deze vertonen geen schade door oxydatie. Ik vermoed wel dat de oorzaak in de schakelaar is gelegen maar heb zoals eerder vermeld ook mijn bedenking t.a.v. de werking van de deurschakelaar. Weet jij wat deze onderdelen ongeveer kosten. Ik vind het zonde om hem voor de sloop weg te doen maar heb inmiddels wel een nieuwe aangeschaft n.l de Miele W3365. In elk geval hartelijk dank voor je reaktie. Hans.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Volg de schakelaar eens op het schema...............ik dacht naar punten 5 en 7 even uit mijn hoofd...zit in ieder geval aan de onderzijde.
Het schema zit als u het front losneemt aan de , vanuit de binnenkant gezien, linker onderkant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu