Miele droger gala c, aardlekschakelaar vliegt eruit

Edwin12345

  • #1
Als ik mijn Miele gala-c droger aanzet dan begint hij normaal te draaien.
Maar na ongeveer 1 minuut dan klapt de aardlek eruit.
Ik heb de deksel eraf gehaalt dan zie je de trommel draaien en als hij na 1 minuut de andere kant wil omdraaien dan klapt de aardlek eruit.
Wie weet wat dit zal kunnen zijn.
 

Vdbroek81

  • #2
Dat is ook toevallig had precies hetzelfde met een Miele 494 condensdroger van een jaar of 10. (bij het zoeken naar vervangende onderdelen op deze site terecht gekomen). De oorzaak had ik snel gevonden. Het verwarmingselement lekte naar aarde. Tip voor mensen die een soortgelijk probleem hebben: meet de isolatieweerstand van de diverse (grote)componenten van fase naar aarde. Boosdoeners zijn vaak de compenenten die warmte veroorzaken. Motoren, transformatoren en verwarmingselementen.

Om het verwarmingselement bij deze machine te demonteren moet zo'n beetje de hele machine uit elkaar. Een teken dat deze niet snel stuk zal gaan....denk ik dan.
Trommel eruit via de voorzijde. Daarvoor moeten de 6inbusbouten aan de binnenzijde los maar ook de twee waarmee het lager aan de achterplaat vastzit. Die bouten kun je loshalen door twee gaten in het rooster van de trommel.

Via de onderzijde de motor loshalen waardoor de riem eraf kan de trommel is er dan zo uit. Maar je bent er nog niet dan, ook het condensordeel moet eruit. Met een stuk of was boutjes aan de achterzijde kan uiteindelijk het warme lucht deel los.

De oorzaak, sterke ophoping van slurrie, wat me tegenviel want ik hou de machines bovengemiddeld schoon. (filters, condensor etc)

Het element lekte dus ergens naar aarde maar was niet stuk. De weerstanden zagen er nog goed uit maar alles vies. Ik heb de boel goed schoongemaakt. Viel me op dat het niet zo maar verholpen was, er zat ook een witte aanslag die me sterk aan een oxyde (zink?) deed denken omdat het zo vast zat op het metaal. Uiteindelijk alles voorzichtig schoon gemaakt met perslucht en een borsteltje.
Grootste vervuiling zat trouwens net voor het element, natte slurrie stofplukken. Geen wonder dus.

Alles weer in elkaar en hij doet het weer. Ik dacht misschien heeft iemand wat aan deze ervaring.

Hoe dan ook, het verschijnsel is verklaarbaar. Het element wordt pas ingeschakeld na een poosje. Bij mij ook op het moment dat de machine de andere kant om gaat draaien.

Het zou trouwens wel eens zo kunnen zijn dat als je de stekker omdraait het effect verdwenen is. Het probleem natuurlijk niet....
 

Theo4620

  • #3
Voorzijde los (scharniert rechts) boutjes aan achterzijde van de trommel er uit schroefjes van verwarmings element los stekker los element er uit doormeten klaar.

Kijk even of er ook ventilator onder de trommel zit geeft ook wel eens probleem(bodemplaat demonteren)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu