Miele condensdroger T495C Azora C afvoerslang

Thoms

  • #1
Achterop de Miele condensdroger T495C zit een aansluiting voor een afvoerslang om het water weg te laten pompen in de afvoer ipv de condenswaterbak. Wat voor slang en diameter kan ik hiervoor gebruiken?

Zelf opmeten klinkt gemakkelijk alleen wil ik dit als verassing bij een kennis installeren en ben dus niet in de gelegenheid een schuifmaat te pakken. In de handleiding staat overigens dat de slang bij de machine geleverd wordt maar in dit geval was dat niet meer zo (tweedehands via marktplaats)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De technische documentatie van de Miele Azora T495C NL vermeldt de volgende gegevens van deze afvoerslang:

Ablaufschlauch 9 x 2,25 x 4000 mm
Ersatzteilnummer: 1596881

Ablaufschlauch 10 x 2,25 x 2000 mm
Ersatzteilnummer: 1221202

Ersatzteilnummer is originele Miele nummer. Als je daarmee (of met het typenummer van het apparaat) naar een onderdelenleverancier gaat, krijg je in elk geval de juiste slang. Maar die zal duurder zijn dan een willekeurige vervanging. Google maar eens met 'Miele 1221202'.

Is dus een slang van 9 of 10 mm diameter, 2,25 mm wanddikte. Maar ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken dat het zo correct is en of met 9/10 mm de binnen- of buitendiameter bedoeld is..

Ik heb nog even bij mijn eigen droger (van ander merk!) gekeken: daar heeft de slang ca 7 mm binnendiameter, ca 13 mm buitendiameter. Heel anders dus dan de boven aangegeven maten...

Makkelijkst blijft toch meten...

Indien je je goed wilt voorbereiden, ga dan ook even naar de site voor Miele handleidingen en download daar de handleiding. Bij Typenummer het nummer T495C invoeren. Op blz. 32 vind je een aanwijzing hoe de slang aangesloten moet worden. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu