Miele Condensdroger T442C, aardlekschakelaar eruit

Rodijp

  • #1
Hallo,

Bij het inschakelen van mijn wasdroger vliegt de aardlek eruit.
De droger werkt wel prima op de stand: "koude lucht".

Ik denk zelf dat het verwarmingselement stuk is, maar ik kan er niet bij komen.
- Wat moet ik allemaal lossleutelen?
- Hoe kan ik het verwarmingselement doormeten?
 

Kamei

  • #2
Om aan het verwarmingselement te geraken, dien je in de trommel horizontaal te zetten, vanachter zitten in de geperforeerde plaat 2 grotere gaten, die dienen horizontaal te staan, met een inbussleutel deze losschroeven, (zelfde formaat als de 6 inbusschroeven rond de geperforeerde plaat) en dan die 6 andere ook losschroeven.

Dan kan je de achterkant van de trommel verwijderen. Dan dien je nog 3 of 4 schroeven van 7 mm los te schroeven, dan komt de volgende plaat eraf en dan kan je het verwarmingselement er gewoon uitschuiven naar boven.

Dit laten nameten moet je bij een elektrowinkel doen omdat je daar een megger voor nodig hebt en dit niet gaat met een gewone multimeter, indien er een nagel of een schroef tussenzit of te veel stof en je dit kunt verwijderen is je probleem opgelost, indien niet zal je een nieuw verwarmingselement moeten aanschaffen.
Veel succes
 

Co de Witgoedman

  • #3
Niets aan toe te voegen :lol:
 

Rodijp

  • #4
Heren Kamei en Co, bedankt voor jullie vlotte en proffesionele reactie,

Ik zal het proberen. De 6 inbusbouten had ik al wel los gehad, maar die andere twee had ik nog niet opgemerkt. Dat is dus de oplossing.
Ik laat het resultaat wel horen.
 

Rodijp

  • #5
Het is gelukt. Ik heb het verwarmingselement eruit gehaald, en helemaal stofvrij gemaakt. Na montage doet alles het gelukkig weer.
Bedankt, en tot de volgende keer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu