Meterkast bouwen

RuudEhv

  • #1
Mogelijk dat iemand er meer van weet, wij komen er niet uit. Boven ons bedrijfspand zit een appartement. Destijds is alles gebouwd als 1 gebouw en is er dus
voor het hele gebouw 1 gas, water en electra aansluing. Het appartement overwegen we te verkopen en dus zou het appartement zijn eigen aansluitingen op gas water en electra moeten krijgen inclusief een eigen meterkast. De meterkast zelf wordt gemaakt door een timmerman, maar dan.......er moet een grondplaat komen, vevolgens gaten boren met een boorkraans en dan de mantelbuizen er in? Deze moeten neem ik aan naar buiten lopen zodat Enexis de boel aansluit....maar mijn vraag is wie legt de grondplaat en de manetelbuizen aan? Zijn daar bedrijven voor? Doe je dat zelf of.....wij komen er niet uit en lopen er op vast, a omdat we er niet echt verstand van hebben, en nergens op internet ook maar iemand kunnen vinden wie die mantelbuizen en dergelijk kan leggen. Iemand tips waar we mee verder kunnen?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
En elektro installateur bellen die zijn op de hoogte van alles wat er voor nodig is.
 

huisverbouwer

  • #3
Het beste is om eerst bij de netbeheerders na te vragen wat de eisen precies zijn voor jouw situatie. Dit verschilt nog wel eens afhankelijk van de netbeheerder.
In het algemeen gelden de volgende eisen voor nieuwbouw https://www.enexis.nl/meter/richtlijnen-meterkast-en-bouwkast

Aangezien het appartement bestaande bouw is zullen de eisen iets minder streng zijn dan bij nieuwbouw, maar dit kunnen de netbeheerders en het drinkwaterbedrijf je vertellen.

Zodra je een duidelijk overzicht hebt van de eisen zou ik een aannemer vragen om de boel aan te leggen. Is doorgaans geen hele ingewikkelde klus, maar het moet wel goed gebeuren anders zal de netbeheerder de boel niet aansluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu