Lewisplaten - een paar onbeantwoorde vragen...

Coyote1980

  • #1
Ik heb mij zoveel mogelijk ingelezen wat betreft het maken van een betonvloer middels Lewisplaten, maar ik blij zitten met een paar vragen waar ik zowel op diverse fora als op reppel.nl geen antwoorden op vind.

1) Afvoeren - als ik een afvoer onder de betonvloer langs wil leiden, hoe ga ik dan te werk op de plek waar deze door de betonvloer naar boven komt? Ik kreeg de indruk dat het sterk afgeraden wordt om na het storten nog gaten in de betonvloer te maken. Is het een kwestie van een gat in de Lewisplaat maken waar je een pijp met een grotere diameter in plaatst, zodat je later de gewenste diameter eenvoudig kunt doorvoeren? Of plaats je vast een stuk pijp met de gewenste diameter en verbind je hier na het drogen van het beton de rest van het afvoersysteem aan?

2) Werktijd - het gaat om een vloer(tje) met vloerverwarming van 6,5 m^2 - volgens de fabrikant heb ik dan ca. 48 l / m^2 nodig, dus totaal 312 liter mortel. Ik heb een verf-/mortelmenger

Hoe lang ben ik bezig om hiermee de gewenste hoeveelheid beton in een grote kuip te maken en te storten? Is dat in een halve dag te doen? Of toch wel een hele? Of heb ik hier al een betonmolen voor nodig?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Daniël
 

Fiesiekus

  • #2
Als het om een PVC-pijp gaat, zou ik 'm gelijk door de lewisplaat en de beton heen laten steken en alles aanleggen/lijmen. De ruimte tussen plaat en pijp dichtpurren, anders zakt de beton erdoor.

Die 6,5 m2 is wel te mengen met die mixer, uiteraard met betonmolen sneller.

Ik heb (20 jaar geleden) voor 4,5 m2 alles met een kuip en een bats aangemaakt; was net te doen in 1/2 dag.
 

Coyote1980

  • #3
@Fiesiekus: dank!

Het gaat inderdaad om PVC-pijp. Ik ga dan binnenkort aan de slag en de plekken bepalen van de afvoeren en het afvoergedeelte dat in het plafond van de woonkamer komt (onder de badkamer) aanbrengen!

In de schuur heb ik nog een oude bats staan, denk dat ik het inderdaad met de mortelmenger ga doen :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu