levenloze wasmachine EDY S-805 na waterlek

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Mijn wasmachine (EDY S-805) stond gisteren met z'n voeten in het water, omdat hij op zolder staat zit er een kunststof bak omheen en er zaten ongeveer 3 afwasbakken water in deze bak. Ik vermoed dat bij de laatste rit (vrijdag) de deur niet goed gesloten was of er iets tussen heeft gezeten, ik kon tenminste geen lekke slangen vinden. Toen ik hem gisteren opnieuw wilde aanzetten vloog de stop eruit, ik dacht aan sluiting door vocht dus heb de machine een nachtje laten drogen. Toen ik hem vanmiddag aanzette gebeurde er niets, op een brandend lampje na (wel stroom dus geen sluiting meer) heb de deurschakelaar verwijderd en doorgemeten.
Er zitten drie aansluitingen aan (C, N en L) tussen C en L zit een schakelaar (volgens schema) en tussen N en L een spoel o.i.d.
Als ik m'n ohm meter op C en L (schakelaar) hou, is deze open en blijft open ook als ik de vergrendeling beweeg. Is de deurschakelaar kapot of moet ik verder zoeken?

Alvast bedankt.

Marcel.


Heb de deurschakelaar na doormeten teruggeplaatst om na te gaan wat de machine wel en niet meer doet. Nadat ik hem aan heb gezet volgde een plof en zat m'n vriendin in het donker, er zit dus duidelijk ergens sluiting. Alleen vraag ik mij af hoe en waar er sluiting kon ontstaan, de machine is helemaal droog en 2 dagen geleden is er nog een was mee gedaan.

Misschien toch maar een nieuwe halen???
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ouder dan 4 jaar?? Nieuwe kopen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
N is de nul, C is het contact welke via L de spanning in de machine geeft
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Marcel, mocht het uitdraaien op "nieuwe kopen" let er dan op dat je er in elk geval een neemt met een waterdichte kuip en aangebouwde waterstop. Dergelijke machines zijn van diverse (wat betere) merken te koop, maar je moet er wel even op letten dat het bij het gekozen model echt aanwezig is! Zo'n machine heeft een dubbele waterslang, als de binnenslang barst sluit ie het water af. En onderin de machine zit een vlotter, als hij lekt sluit ie eveneens het water af! Je hebt dan geen bak meer nodig.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Bedankt voor de hulp, het is idd een nieuwe machine geworden. Kunnen we er weer zorgeloos een jaar of wat tegenaan.

Groeten,
Marcel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu