Lekkende sifon bij water door overloop

Dok

  • #1
Goedemorgen,

Gisteren het bad geplaatst in mijn nieuwe badkamer. Ik dacht dat alles goed was aangesloten; Bad al halfvol laten lopen en weer leeg laten lopen zonder een druppeltje lekkage. Nu kwam ik er echter achter dat zodra het water door de overloop gaat, het sifon lekt bij de aansluiting onder aan het bad (dus niet bij de overloop zelf!) Het water komt dan in feite ook van de andere kant en kennelijk is het sifon daar niet zo waterdicht. Kan dit een montagefoutje zijn, is de sifon niet goed, of is het de bedoeling dat er ook een kitlaag tussen het rubbertje van het sifon en het bad wordt gespoten?

Dok
 

Fiesiekus

  • #2
Op welk punt komt het water er nou precies uit?
 

Dok

  • #3
Tussen de aansluiting van de rubber ring van het sifon en het bad en dan bij het afvoerputje en dus niet bij de overloop zelf.
 

Dok

  • #4
Iemand nog een idee?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
De rubberring zou voor afdichting moeten zorgen. Als het toch nog lekt, ondanks dat alles goed is aangedraaid, zit er misschien een scheur(tje) in één van de onderdelen kunnen zitten.
 

Xr8

  • #6
Bij een badsifon gebruik je de bijgeleverde rubberringen. Als je de boel moet afdichten met kit dan is er iets niet goed gegaan. Niet doen!

Heb je de folie wel van het bad verwijderd tpv de doucheplug en overloop?

Het kan zijn dat de aansluiting van de overloop steekt in de aansluiting, deze krijg je dan niet dicht. Heb zelf eens zo'n sifon gehad, niet dicht te krijgen. Bleek dat de hoek van de afvoerbuis van de overloop niet goed was. Andere erop en het probleem was over.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu