Lekkende perskoppeling (V-bek)

robin69

  • #21
Bedankt voor de toevoeging Dimkal.
De koppeling ligt in een zandbed en er loopt alleen koud water door. Dus geen cyclische thermische spanningen op de koppeling en qua trekspanning op de koppeling is er ook niet veel aan de hand, want het ligt horizontaal in een zandbed.
Je hebt me wel een zorg erbij gegeven mbt de spanningscorrosie die evt ontstaat na meermaals messing persen.
Als Wikipedia correct is, dan ontstaat spanningscorrosie alleen als er trekspanning aanwezig is. Laat die er in mijn geval niet zijn, dan denk ik dat het in mijn situatie wel losloopt.

Aan de andere kant, een nieuwe flex koper koppeling en een flex flex koppeling kosten bij elkaar 20,-. Daar moet ik het risico dan maar niet voor lopen.
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #22
Op Wikipedia kan iedereen van alles neer zetten, dus daar moet je niet alles van geloven.
 

robin69

  • #23
Nou, ik heb meer vertrouwen in Wikipedia dan de, zoals je ziet de meeste bijdragen hier. Mensen nemen niet eens de moeite om het goed telezen of hebben hun commentaar al paraat.
in ieder geval bevestigt Henco dat spanningscorosie uit te sluiten is in mijn geval. Precies zoals ik al aangaf. Ook de visie dat je een koppeling maar 1x mag persen ondersteunen ze niet. Hun eigen installateurs persen vaak genoeg meermaals dezelfde koppeling. Daarna geldt, dicht is dicht.
Wie ben ik om tegen het advies van een producent in te gaan?
Overigens geven zij geen garantie op persingen, maar op gehele systemen. What ever ze daar nu weer mee bedoelen.
 

De Bob

  • #24
Het komt wel vaker voor dat een koppeling 2x geperst moet worden, niets bijzonders.
 

Sander de Kool

  • #25
Ik weet niet of je er al bent uitgekomen, maar de koppeling op de foto is een koppeling voor een M-profiel. Wanneer je deze perst met een V-bek, is de kans groot dat deze niet dicht zit, hoe vaak je de persing ook maakt. Een V-profiel koppeling heeft de o-ring iets verder naar binnen liggen, waarbij je dus eerst een stukje koppeling krijgt, dan de rand en daarna de o-ring.

M-profiel.jpg V-profiel.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu