Lekkage Whirlpool AWG 719/10

Daan.van.der.sanden

  • #1
Ik heb een probleem met mijn wasmachine. Deze is recentelijk gaan lekken. Dit lekken treed op bij het leegpompen van de trommel. Het pluizenfilter heb ik schoongemaakt, maar dat hielp niet heel veel.

Ik heb de wasmachine van binnen bekeken, maar daar werd ik niet veel wijzer van. De randen achter zijn kurkdrook op de bodemplaat is het in het midden nat (meer nar de voorkant toe dan naar het midden.

Wat extra info over de wasmachine het service nummer is NA 924901719

Heeft iemand enig idee waar ik het moet zoeken?
 

Daan.van.der.sanden

  • #2
Even wat extra info.

Graag zou ik de aansluiting van de afvoer slang controleren. Deze zit echter helemaal voor aan en daar kan ik van achter niet bij. Dus ik wilde ik graag de voorkant erafhalen. Nu was mijn vraag is dat verstandig of moet ik het ergens anders zoeken. Mocht dit wel verstandig zijn, hoe maak ik de voorkant los. Dit omdat ik geen idee heb hoe ik de voorkant eraf kan halen (hij zit met een rubber vast aan de behuizing waar de trommel in draait, hoe heet dat?), zodat ik makkelijker bij de aansluiting van de afvoer slang.
 

Daan.van.der.sanden

  • #3
Vandaag heb ik de voorkant eraf gekregen. En ik heb het lek gevonden. De rubberen rand van de voorkant naar de behuizing waar de trommel in draait zit een gat in.

De grijze rubberen rand aan de voorkant (hoe heet die?):


Hier is het gat duidelijk te zien:


Nu is mijn volgende vraag is dit onderdeel makkelijk te bestellen/vervangen? Hij zit redelijk goed vast in de voorplaat van de wasmachine en voor ik hem ga losrukken vroeg ik me af of dat verstandig is of dat ik beter een poging kan wagen het lek te dichten?

Maar concreet hoe heet deze rubberen rand en waar kan ik er een vinden?
UPDATE/EDIT: :oops: Volgende keer eerst even googlen. Het is een manchet/deurvulrubber. Eens kijken waar ik er een kan bestellen.
 

Henny

  • #4
Aan de buitenzijde van het manchet zit een metalen ring met veer om het manchet heen.

Met een platte schroevendraaier kan je deze ring bij de veer losnemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu