Lekkage keukenafvoer met close-in boily

Kapitein_Rob

  • #1
Beste klussers,

Mijn recent geplaatste keuken beschikt over een 3-in-1-kraan (koud, warm en kokend water) met bijbehorende "close-in boily". Vanwege geconstateerde lekkage in mijn keukenonderkast heb ik een plastic bakje onder de open trechter geplaatst, waar per dag ongeveer een centimeter water in staat.

Ik vraag mij af of het probleem in mijn afvoer zit of in de diverse aansluitingen. Ik besef dat op afstand niet te beoordelen is of er een verstopping in mijn afvoer zit, maar misschien kan een deskundige op basis van bijgaande foto's beoordelen of de aansluitingen in orde zijn?

Zou het kunnen helpen als de trechter hoger geplaatst wordt? Hoe zit het met de afvoer van de vaatwasser? Volgens een kennis die hier naar gekeken heeft is er een open riool gecreëerd, klopt dit? Overigens lijkt het water van de vaatwasser wel goed weg te lopen (en dus niet door de trechter omhoog te komen), maar wel met het bekende "klokkende" geluid. Is dit normaal?

Alvast bedankt voor jullie reacties!



 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Is die wasmachine kraan een oude, kontroleer de spindel en de beluchting op lekkage druppels

Zit het slangetje van de trechter er wel recht en vergenoeg in, controleer eens met wat keuken papier als ergens wat lekt
 

Kapitein_Rob

  • #3
@Henk253:
Dank voor je reactie.

Tissuetest levert geen aanwijzingen voor lekkage op, voor zover ik kan beoordelen zit slang er maximaal in. Ik vermoed dat het water "gewoon" aan de bovenzijde van de trechter overstroomt.

Meer suggesties zijn welkom.
 

Jillvd

  • #4
Hey!!!

Lastige vraag!!

Stel je vraag ook eens op **********

Misschien kunnen ze je daar helpen?

gr.


Link verwijderd, mod.
 

Tiho

  • #5
Hey irritant!!
Ga weg :!:

Misschien redden we het zelf wel :idea:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Koppel die witte moer eens los en blaas er eens door geen kan ook wezen dat het slangetje verstopt zit.

Doordat de keuken afvoer wat verstopt is en de vaatwasser water er in perst en omhoog stijgt en loost in het slangetje.

Hoe zit de afvoer verder aan gesloten

en hoe is dit gemaakt
 

Xr8

  • #7
Vreemd overigens dat de afvoer van de vaatwasser niet over een sifon beschikt. Tevens zou ik deze slang vastzetten met een slangklem.

Wellicht heb je iets aan een sifon met beluchter en daarbij direct een vaatwas aansluiting. Zo het nu zit hoort het niet.

Vroeger moest je in de zwarte slang vanaf de inlaatcombinatie een sifon creëren. Komt vaak voor dat er vuil vanuit de gootsteen in dit slangetje komt waardoor deze op een gegeven moment verstopt raakt. Je zult dan ook lekkage krijgen tijdens het opwarmen van de boiler.

Bij de nieuwe aansluitsets meen ik mij te herinneren dat je geen sifon meer in de slang maakt maar dat deze in het bovenste deel al zit..

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu