Lekkage in ventilatiekanaal badkamer?

Ralphburger

  • #1
Hallo,

Afgelopen weekend heb ik het ventilatiekanaal in het badkamerplafond schoongemaakt, hier zat een ophoping van stof in wat fungeerde als een soort spons. Hierdoor bleef er lang na het douchen water naar beneden druppelen uit het ventilatieventiel.

Nu een aantal dagen later blijkt dat er nog steeds druppels water uit het ventilatieventiel naar beneden komen dus ik heb deze er wederom afgehaald.

Nu blijkt dat er recht boven het ventiel een natte plek in het ventilatiekanaal zit waar continu vocht uit lijkt te komen (zie bijgevoegde foto).

Kan het zijn dat dit vocht is wat zich boven het ventilatiekanaal in het beton heeft opgehoopt door de spons die er lange tijd onder heeft gehangen (stof) of duidt dit op een lekkage bij onze bovenburen? (wij wonen in een appartement).

Ik kan verder nergens op het plafond vochtplekken waarnemen dus een lekkage lijkt mij sterk.. maar ik vind het toch erg vreemd dat de plek in het ventilatiekanaal continu nat blijft. Wie kan mij hier advies over geven?

Alvast heel erg bedankt.

Groet,
Ralph Burger


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zitten de bovenburen op hetzelfde kanaal ?
 

Ralphburger

  • #3
Nee het luchtkanaal loopt richting mijn mechanische ventilatie. De bovenburen hebben wel op dezelfde plek hun badkamer dus die zit er direct boven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Misschien een lekkage ergens in de badkamer van de bovenburen.
Ik kan me niet voorstellen dat het condens van te vochtige lucht is, dan had u er veel eerder last van moeten hebben.
 

Jaimyas

  • #5
Hi Ralph,

ik heb exact het zelfde als bij jou op de foto.
Wat is uiteindelijk de boosdoener bij u geweest?
ik hoor graag van u.
Groet,
Jaimy
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu