Leidingen vloerverwarming verplaatsen bij casco oplevering

Leandra1975

  • #1
Onze nieuwbouw woning laten we casco opleveren omdat de project leverancier vanuit de bouw niet aan onze wensen wil/kan voldoen.

Vraag is hoe lastig het is om de leidingen van de vloerwarming wat om te leggen/ verplaatsen? Of is inkorten ook een veilige optie?

Twijfel namelijk of casco oplevering wel zinvol is, nu de leidingen komen te liggen onder het bad en deel van de inloopdouche (in de nu door ons gewenste opstelling). De verkoper van onze sanitairshowroom heeft aangegeven dat men daarom niet het bad en de douche boven de leidingen kan plaatsen. Ze kunnen de leidingen wel verplaatsen maar afhankelijk van het type montage zou dit weel eens veel extra kosten met zich mee kunnen brengen...

Ervaringen /tips zijn zeer welkom!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Zorg dat de vloerverwarmingsinstallateur een tekening krijgt van je nieuwe badkamer.
Geef vervolgens bij de aannemer aan dat de verwarming op die manier moet worden gelegt, doe dit schriftelijk.
Of laat de verwarming eerst helemaal weg en laat ook de dekvloer niet plaatsen.
 

Leandra1975

  • #3
De dekvloer komt door de casco oplevering zowieso te vervallen, of ik ook de hele vloerverwarming in de badkmaer wil laten vervallen is wellicht niet verstanding. Dan zit ik achteraf met het probleem dat ik alsnog de vloerverwaming weer moet aansluiten.

Maar het is wel een idee om via tekening aan te vragen of aannemer deel van de leidingen wil laten vervallen. Alleen tot nu toe is aannemer niet erg meewerkend, dus ik was in m`n hoofd al bezig met optie 2: leidingen na oplevering zelf deels laten verplaatsen/verwijderen.
 

Superkees

  • #4
Leidingen laten vervallen zal nog wel lukken (daar houdt de aannemer geld aan over), verplaatsen kun je wel vergeten. Zorg er dus voor de de aansluitingen op een handige plek worden aangeboden, zodat je zelf verder kunt gaan.
 

Michiel_H

  • #5
Hoezo kun je verplaatsen wel vergeten? Als jij slechte ervaringen hebt met een aannemer wil dat niet zeggen dat heel bouwend nederland slecht is. Veel aannemers en installateurs willen je vloerverwarming op de badkamer echt wel aanpassen aan je toekomstige opstelling. Vraag de aannemer gewoon om een meerprijs, want het zal natuurlijk wel iets extra's kosten.
Achteraf aanpassen kan natuurlijk ook. Een installateur heeft dat in een half dagje wel aangepast.
Ik begrijp dat je het bad en dergelijke gaat verplaatsen? Hoe doe je dat met afvoer en watertoevoer?
 

Leandra1975

  • #6
Dat het weer meerwerk wordt is opzich al triest, maar helaas vaak de werkelijkheid. Het is best een duur huis en ze pakken je echt op alles zo lijkt het. Anyway, aansluitingen bad en douchafvoer is niet het probleem, noch de aansluitingen voor het water. Laten vervallen doe ik liever niet, want dat kost me uiteindelijk meer geld denk dan mijn verzoek aan de aannemer om het slechts deels te laten vervallen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Helaas is het meerwerk tegenwoordig ook het enige waar je op mag verdienen, de rest moet tegen kostprijs anders krijg je het werk niet meer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Dit is een klusforum dat bedoeld is voor mensen die zelf werk willen uitvoeren.
Een verschil van opvatting met, en over, de aannemer is niet de bedoeling op het forum, er zijn diverse consumentenfora waar u uw vraag beter kunt stellen.
 

Peter Ams

  • #9
Ik ben momenteel met een verbouwing bezig waarbij de aannemer de dekvloer niet wilde laten vervallen.
Bij mij is de dekvloer eruit gegaan, toen vloerverwarming erin, nu zit er net een nwe dekvloer op.

Omdat bij jou de dekvloer wel vervallen kan, raad ik je aan om dan ook geen vloerverwarming te leggen, maar dit pas na de oplevering te laten doen. Waarschijnlijk goedkoper, maar belangrijker: beter en aangepast aan de ruimte ipv. andersom.

1 of 2 leidingen kun je nog wel omleggen, een halve verwarming niet.
Mocht je dit niet willen zorg dan dat de uitvoerder/ aannemer een tekening krijgt van de ruimte.
Misschien dat er dan wel iets mogelijk is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu