Leidingen omleggen en vloerverwarming ??

Eye_in_the_Sky

  • #1
Hallo,

In een ander topic kun je lezen dat ik wat gerommel heb met een lekkage in de badkamer.
Als er toch eea open moet willen we misschien gelijk een bad in de badkamer plaatsen.
Op dit moment is er alleen een inloopdouche en een badmeubel, de badkamer is 3m33 bij 2m70 dus dat moet wel passen. Achter de inloopdouche zit een vrij grote leidingschacht, dus de douche willen we wellicht op dezelfde plek houden.
Op de tekening is met blauw aangegeven zoals het nu is, en rood zoals we het zouden willen hebben.

badkamer.jpg


Probleem wat ik nu heb is dat er in de dekvloer verwarmingsslangen liggen voor de vloerverwarming.

Als we het badmeubel willen verplaatsen dan moet de af en aanvoer helemaal naar de andere kant. Door de vloer. Hoe kan dat met vloerverwarming ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je juiste installatie situatie ken ik niet maar je zou ook de vloer verwarming er uit slopen en dan je afvoer en water leidingen kunnen leggen en later een nieuwe vloerverwarming er in plaatsen.
Misschien te gemakkelijk gedacht.
 

Eye_in_the_Sky

  • #3
@Henk253, bedankt voor je antwoord. Dat is denk ik iets teveel van het goede. Er ligt vv als hoofdverwarming in met vrij dicht gelegde slangen.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je zult toch op één of andere manier je waterleidingen aan de andere kant moeten krijgen. Als je de vloerverwarming wilt laten liggen, moet je dus eerst eens (met bijvoorbeeld een warmtebeeldcamera kijken waar de buizen liggen. Vaak is er langs de randen van de ruimte nog wel plek, en zou je de leidingen dus langs de deur kunnen leggen. Je tegels zullen er daar sowieso uit moeten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu