Leidingen verleggen vlak bij de vloer loskoppelen

Brand

  • #1
Allen,

Ik zit met het volgende. In een slaapkamer loopt op dit moment de hoofdleiding 22cm van boven de kamer naar beneden in de hoek en gaat dan vlak boven de vloer over in 15 cm voor de radiatoren in de slaapkamer en vervolgens ook 15 cm door de vloer naar beneden voor de woonkamer. Dit gebeurt allemaal met een T koppeling (knel)

Nu wil ik de hoofdleiding verleggen over de grond van de zelfde slaapkamer. Nu zit ik met twee punten waar ik niet helemaal over uit ben.

1. Omdat ik de leidingen zo dicht mogelijk langs de vloer wil hebben lopen en de radiator aanslutingen in de slaapkamer ook laag zit, gaat een T koppeling mij niet niet helpen al die leidingen te verbinden. Als ik die T koppeling behoud zal ik de leidingen eerst een stukje bovenlangs moeten laten lopen om later naar beneden te buigen en zo toch over de vloer te laten lopen. Is dit de enige optie of zijn er koppelingen verkrijgbaar die dit kunnen oplossen?

2. De leiding die nu door de vloer naar beneden gaat zit dicht op de vloer, schat 2 cm. Nu ben ik bang dat wanneer ik de knelkoppeling los ga maken ik de nieuwe knelkoppeling niet waterdicht op de leiding naar beneden krijg. Is dit een terechte angst of hoef ik hier niet bang voor te zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1. Kunt u hiervan een foto plaatsen ?

2. Wanneer de knelkoppeling niet te strak aangedraaid is geweest lukt het meestal wel, spuit eerst een beetje (kruip)olie op de knelring en de wartel.
 

Brand

  • #3
Ik heb de oplossing gevonden! Niettemin bedankt voor het antwoord Jan. Ik heb besloot een bezoekje aan warmteservice te brengen en met een bepaald soort koppeling (kniestuk geloof ik) heb ik wat ik hebben moet. Verder zag ik daar ook het nieuwe perssysteem voor CV en drinkwater. Plastic wat je kan persen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu