Latei boven nieuwe binnendeur

Michel318

  • #1
Ik snap iets niet. Ik ga een binnendeur plaatsen in een gips muur. Deze muur heeft geen dragende funtie oid. Ik koop zo'n standaard binnendeur die ze in de bouw ook gebruiken (er zijn maar 2 merken heb ik begrepen).
Nu ga ik dat gat eruit halen en wil ik een latei plaatsen om scheuren in dat bovenstuk te voorkomen tegen het plafond. Maar ik snap niet hoe je zo'n latei moet plaatsen. Hoe krijg je die latei zeg maar "op spanning". je slijpt 2 sleuven waar die latei in komt te liggen en dan? Je krijg hem er toch niet op een zodanige manier in dat hij perfect aansluit en gelijk het stukje muur erboven ondersteunt. hoe doe je dat?
En is zo'n latei smaller dan de muurdikte zodat ik met rottband het geheel mooi dicht kan smeren?
 

Fiesiekus

  • #2
Je smeert de ruimte dicht met gips. Overigens zou je ook een houten balkje als latei kunnen plaatsen. En wel zodanig dik (dun) dat je 'm afwerkt met stukjes passende gipsplaat en afsmeert met roodband.
 

Michel318

  • #3
Ok, dus als je die ruimte dichtsmeert wordt het direct ondersteund ofzo.
Als gips uithard, zet het dan een beetje uit ofzo? Anders kan ik die kracht niet verklaren die de blokken boven de deur tegen het plafond drukt.
thnx!
 

Ralph

  • #4
Gipsplaatwand of gipsblokwand? Bij een normaal hout kozijn hoeft er voor dat halve metertje wat boven dat kozijn zit helemaal geen latei in. De neerwaartse druk daarvan is nihil.
 

Michel318

  • #5
Het is een gipsblokwand. Het is een plaatstaal achtig kozijn die die binnendeur heeft. Standaard in nieuwbouw
 

Fiesiekus

  • #6
Zou maar wel een (lichte) latei plaatsen om scheuren in de gipswand te voorkómen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een latei is nergens voor nodig met gipsblokken en een niet dragende wand boven een kozijn, laat u niets wijsmaken, jammer van de tijd die u er mee kwijt bent.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu