Langzaam warm water -koocker met douche knop.

Sebastiaan1

  • #1
Beste Klussers!

Ik ben een vakantiewoning aan het ombouwen tot permanente woning, dit in Slowakije.

de vorige eigenaar heeft een soort quooker systeem (4.5Kw) op de badkamer kraan staan, welke ook het warm water voor de douche moet genereren.



Werken doet t wel, echter traag. Ik zou hier een andere oplossing voor willen vinden voordat ik de hele badkamer renoveer. Zou een grotere quooker een snellere water opbrengst leveren? Of welke ideeen komen er bij jullie op?

Momenteel ligt er enkel koud water naar de kraan.

Bedankt voor alle tips!

Grt S.
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #2
Ik neem aan dat er naast dit apparaat dus geen warmwatervoorziening is in het pand?

De term voor dat apparaat is trouwens 'doorstroomverwarmer' volgens mij. Quooker is een Nederlands bedrijf/merk dat kokendwaterboilers fabriceert.

Aangezien het om een flinke verbouwing gaat is het misschien slim om wat breder te kijken dan alleen naar de badkamer. Moet je geen warm water in de keuken hebben bijvoorbeeld? Dan is het misschien slim om te kijken naar waar de energie vandaan moet komen voor het water. Hoeveel ampère is de elektriciteitsvoorziening? Of heb je misschien ruimte voor een zonneboiler?
 

Sebastiaan1

  • #3
Goedemiddag, klopt er is idd geen warm water in het pand aanwezig. De keuken werkt wel dmv een doorstroom verwarmer. (Bedankt voor de correcte benaming)

Aangezien de subsidies in Slowakije toch net even wat anders zijn dan in de Benelux (lees: zo goed als nihil bij verbouwingen) gaat het hier om een tijdelijke oplossing om straks verder te kijken naar eventuele grotere verbouwingen waarvoor gespaard moet worden. Eerst is het dak aan de beurt.

De elektriciteit is ok, overal ligt 2.5 of 4 carre draad. Er is gelukkig al 380 voorzien in het pand.

Ik weet niet of het probleem op te lossen is met een 5,5kw doorstroom verwarmer, en denk eraan om eventueel met een kleine elektrische boiler te werken in de badkamer.
 

Clone323

  • #4
In Schotland had elk appartement waar ik logeerde in de douche zo'n elektrisch doorstroom toestel. Werkte perfect en prima opbrengst. Aan/Uit knop en temperatuur regelknop op het toestel. Google naar "shower heater" of "instant water heater".
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #5
5,5 kW is natuurlijk niet heel veel meer dan je nu hebt. Er is veel meer nodig voor een normale douche. Ik dacht iets van 20 kW (de CW-waarde is daarvoor van belang).

Ik zou inderdaad een boiler kopen of een driefase doorstroomverwarmer. Of in ieder geval het apparaat te kopen dat je waarschijnlijk op lange termijn blijft gebruiken, ook na de badkamerverbouwing. Het zou zonde zijn om nu iets nieuws te kopen wat je na een korte tijd weer weg moet doen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Zoiets werk goed voor enkel een douche.
Vaak op een nood douche ook zo een doorstroom apparaat gezien.
Zit gewoon met een stekker aangesloten op 220 volt, en werkt perfect.
Je hebt dan wel geen stort douche, maar je kunt je er goed onder douchen.
Zeker voor een vakantie woning zou ik niet te veel moeite doen.
Of het moet zijn, dat geld geen rol speelt.
 

Sebastiaan1

  • #7
quoten niet nodig - mod

Bedankt allemaal, ga ik daar even mezelf over inlezen!

Grt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu