Lampjes op de boekenkast

Gerrit

  • #21
Goeie Kees. Ik had er nooit een gezien. Ik blijf bij mijn vorige advies, al blijf ik ook die draadjes wel erg dun vinden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #22
Het zou misschien een idee zijn een paar van die hittebestendige hoesjes om de draden te doen, die je meestal bij armaturen in de verpakking vindt. Ik weet alleen niet of die dingen los te koop zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
Ik ken die lampjes, maar niet zo heel lang: Door de hitte waren de pennetjes en de klemmetjes na een paar weken verbrand. Ik heb de lamp teruggebracht naar de winkel, er waren veel meer klachten over.

U moet toch een nieuwe aansluiting maken, misschien is wel beter een nieuw spotje te kopen dan weet u zeker dat goed materiaal heeft.
 

Zargo

  • #24
Allen bedankt voor de antwoorden. Tussenpartij gebeld, en die heeft het ook van het buitenland ingekocht. Zegt dat het geen probleem is om het aan te sluiten (met kroonsteen snoer en stekker), maar ja dat zijn de woorden van de leverancier.

Als jullie advies is om een ander lampje op te hangen dan volg ik dat graag, ik wil niet gaan experimenteren.

Weten jullie toevallig waar ik een leuk lampje (soortgelijke met snoer en al) kan kopen?
 

Fiesiekus

  • #25
Kan je fitting en snoer vervangen door een voor laagspanning geschikt exemplaar (i.e. bijbehorende stroom)? Dan hoef je het armatuur niet te vervangen en kan je een 12 volt halogeenlamp erin zetten.
 

Gerrit

  • #26
Sterker nog, fitting en snoer zijn geschikt voor 12 V.
Zet er een ander lampje in, plaats een transformator op de kast en klaar.

Sukses
 

Fiesiekus

  • #27
Dan bekruipt mij het gevoel dat de TS iets incompleets heeft meegekregen en dat de verkoper een 12 V systeem goedkoop heeft willen ombouwen/verkopen tot een 230 V systeem. Gezien de matige toestand van de draadjes.
 

Gerrit

  • #28
Zoals te lezen in mijn antwoorden had ik die indruk ook :?

Ik beweer overigens niet dat de verkoper dit zo heeft samengebouwd, dat kan de fabrikant of groothandel ook hebben gedaan.
Overigens zijn dat natuurlijk ook verkopers.
 

Mitchell

  • #30
Is 12 Volt, er moet dus nog een trafo voor. Er wordt gesproken over 230 Volt lampjes met pen fittingen, volgens mijn leverancier mag dit niet verkocht worden in Nederlandse winkels.
 

Ejoosten

  • #31
Is 100% zeker een 12 V lamp.
Zie je ook aan de foto van de complete spot, ander had het "kopje"waar het lampje inzit veel dikker moeten zijn.
Ik werk in een verlichtingsspeciaalzaak en dit is zeker een 12 V lampje, dus een trafo nodig.
50W is wel veel voor zo'n armatuur en zoals je al gelezen hebt bij andere reactis grote kans op verbranding van fitting.
 

Torching Vark

  • #32
Zargo schreef:
Als jullie advies is om een ander lampje op te hangen dan volg ik dat graag, ik wil niet gaan experimenteren.

Weten jullie toevallig waar ik een leuk lampje (soortgelijke met snoer en al) kan kopen?
Als je de antwoorden van de ervaren mensen leest denk ik dat dit de conclusie is.

Het gebruik met 220V is wat dubieus te noemen, gezien de staat niet volledig duidelijk is en het klaarblijkelijk verbot op verkoop in NL.

Ombouwen naar 12V is een optie maar dan moet er wel het juiste spul bij gezocht worden. De electronica handel kan u adviseren, maar ik heb het gevoel dat u daar tegenop ziet. Bij twijfel; niet doen, denk ik dan.

Om uw laatste vraag te beantwoorden: dergelijke lampjes zijn bij elke verlichtingszaak en woonwarenhuis te krijgen in het segment kast- en schilderijverlichting.

Succes.


Niet iemand die wel eens een antwoord geeft moet een conclusie trekken, dit is voorbehouden aan de vragensteller, het gaat in dit forum nog steeds om de vragensteller en niet om beantwoorders die met herhalingen van eerdere opties willen scoren. Hiermee is het onderwerp gesloten, wil de vragensteller meer weten dan graag een nieuw onderwerp openen. Moderator.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu