Lagers repareren zanussi quarz fls1084

Mollo

  • #1
Onze wasmachine een Zanussi quarz fls1084 is stuk.
Ikzelf denk dat het kapotte lagers zijn omdat er kogeltjes onder de wasmachine lagen en nog wat afgebroken stukjes ijzer.

Mijn vraag is: Is dit te repareren en wat kost dat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een tijdje geleden heb ik bij een kennis dezelfde machine, ook met lagerproblemen, onder handen gehad.
Optimistisch begonnen met sleutelen en de machine uit elkaar gehaald, wat trouwens nog een hele klus was.

Resultaat: lagers kapot, buitentrommel bij de afdichting beschadigd en de as van de binnentrommel beschadigd, deze onderdelen moesten allen vervangen worden.
Onkosten ± 250 euro, hij heeft dus maar een nieuwe gekocht.

Bijkomend probleem, winkels en kringloopbedrijven nemen de oude machine niet in wanneer deze uit elkaar ligt.
 

Kamei

  • #3
Het is eigenlijk zo moeilijk niet voor zelf lagers te vervangen indien je een beetje handig bent. Je doet het achterste gedeelte van de machine open. Je verwijdert het wiel waar de riem rond zit, laat de vijs er nog een klein beetje inzitten zodat je er nog met een hamer kan opslaan voor het wiel eraf te halen.

Dan heb je een 3-spakig ijzerwerk voor je, dit kan je eruit halen door met een houten blok dit op en neer te slaan, zit vastgeprest aan de vijzen, hard slaan is nodig, totdat dit loskomt. Je neemt dit eraf en dan kan je zien of het "kruis" van de machine ook beschadigd is, dit is een koper stuk dat tussen de rollagers komt.

Als er daar een ingroeving in is kan je best een technieker bellen want dan ben je nog niet klaar, indien niet steek je in het 3-spakig ijzerwerk nieuwe rollagers, een nieuwe dichting en wat vet en je bent voor 40 € gesteld.

Veel succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu