Lagere temperatuur van vloerverwarming

Krul Bol

  • #1
Ik heb sinds enkele weken in een aanbouw vloerverwarming laten plaatsen.
Nu blijkt er (op elke gemeten plek) een temperatuursverschil van zeker twee graden te zijn ten opzichte van het woonhuis waar de thermostaat hamgt.
Is dat normaal?
 

Xr8

  • #2
Of het normaal is dat is zo niet te zeggen. Zitten er voldoende slagen in de vloer om de gewenste temperatuur te bereiken? Hangt de thermostaat in een warmere ruimte waardoor er geen warmte aanbod is? Hoe hoog staat de temperatuur ingesteld op de verdeler?

Succes.
 

Chathanky

  • #3
Is het verschil te hoog of te laag? :mrgreen:
 

Red

  • #4
Als in het woonhuis de thermostaat hangt, hoe wordt dan de temperatuur van de ruimte geregeld waar de vloerverwarming ligt....

Indien hier geen apparte ruimte thermostaat voor is aangelegd, maar uitsluitend een regeling van de watertemperatuur van de vloer unit, dan verbaast mij dit niets.


Hamvraag is of de ruimte waarin de thermostaat hangt ook de ruimte is waar de vloerverwarming ligt.

Ik heb zelf de ervaring (zie andere topics) dat mensen die menen verstand te hebben van tegels en vloeren leggen, bepaald geen experts zijn op het gebied van verwarmen.
 

Krul Bol

  • #5
Met het temperatuursverschil van twee graden bedoel ik dat het in de ruimte waar vloerverwarming ligt (en waar de thermostaat niet hangt) twee garden lager is dan daar waar de thermostaat hangt en radiatoren.
 

Red

  • #6
Ik weet niet wat de gedachtengang is geweest van de persoon die het aangelegd heeft, maar wanneer een kamerthermostaat hangt in ruimte A, dan krijg je nooit exact de zelfde temperaturen in ruimte B, C etc... wanneer er in die ruimten geen gebruik wordt gemaakt van één of andere thermostaat die de ruimte temperatuur meet en regelt.


Ik hebzelf beneden pas een tegelvloer die 4 ruimten beslaat plus WC. De kamerthermostaat voor de vloer hangt in de woonkamer en alleen die ruimte blijft goed aan de temperatuur. In de overige ruimten heb ik via de vloerverdeler een paar groepen wat terug gedraaid omdat het daar juist warmer werd. Maar in die ruimten heb je nooit exact de temperatuur van de kamerthermostaat.

Wat ook nog kan zijn is dat de dompelthermostaat van de vloer verdeler niet ver genoeg openstaat, waardoor de maximale vloerwater temperatuur is begrenst. In het begin mag je namelijk de vloer niet meteen heet stoken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu