Krijg het niet echt warm binnen..

Aadje

  • #1
Heb een Nefit VRC24/CW4 uit 2004 met moduline 300 en had van het weekend plots een ratelend geluid in de ketel . Wat blijkt druk op 0 ( Terwijl ik die regelmatig controleer ) dus bijgevuld tot 1 bar en geluid was weg.
Kennelijk is er door overdrukventiel water afegevoerd maarkan het niet checken want de druk blijft nu weer goed.

Nu merken we dat het binnen niet echt meer de gewenste temperatuur wordt in huis. Ecoline op 21 graden maar we halen dat niet. De CVwatertemperatuur staatop 80 graden ( nu tijdelijk op 70 ) en tijdens warmte vraag gaat in 30 seconden de temp naar max. De radiatoren worden wel warm maar alleen aan de bovenkant. Ontluchten van radiatoren gecheckt maar geen lucht. Het gekke is dat de radiatoren niet over het hele vlak maar alleen bovenin warm zijn. De CV watertemperatuur loopt daarna terug naar zo'n 45 graden terwijl de ingestelde warmtevraag temperatuur nog lang niet is bereikt, is dat normaal ??
Ik heb op een avond handmatig op 22 ingesteld nou hij haalde het niet om van 20 naar 22 te gaan. Er is wat mis want dit was nooit.
Wat kan dit zijn?
 

Fiesiekus

  • #2
Heb zo het donkerbruin vermoeden dat er iets mis is met de circulatie. Pomp getest/gecontroleerd?
 

Aadje

  • #3
Hoe zou ik dit kunnen checken dat ie ook goed pompt? Hij draait vlgs mij wel (enigszins??) anders zouden de radiatoren helemaal niet warm worden toch?
 

Fiesiekus

  • #4
Da's dus het punt.

Maar iets anders: vlak bij de ketel: de aanvoer wordt heet, en de retour? Koud zoals de onderkant radiator..of ook heet?
 

Aadje

  • #5
Meer warm dan heet, Maar er is een aanzienlijk temp verschil in elke radiator aan de boven en onderkant. Boven is echt wel heet onderkant is warm waar wel uit zou kunnen blijken dat de doorstroming niet optimaal is. Vraag alleen af of dat kan. Wat ik me kan herinneren is dat normaliter de hele verwarmingsplaten van de radiatoren heet waren...
 

Red

  • #6
Is een systeemdruk van 1 bar niet wat weinig? mijn Topline staat standaard op ca 1.5 bar. Als bij mij de druk te laag wordt warmt hij ook niet goed en krijg ik niet perse een foutmelding.
 

Aadje

  • #7
Je hebt gelijk , ik heb de druk maar 1 dag op 1 bar gehad om te zien of er niet een ernstig lek was, ( eerste rustig aan checken of hij niet gelijk leeg liep) de dag erna toen de druk contant op 1 bar bleef staan heb ik de waterdruk verhoogd naar 1.7bar sorry had ik erbij moeten zetten.
 

Fiesiekus

  • #8
Is de retour bij de ketel heter dan de onderzijde van de radiatoren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
@ Aadje, ik kan u geruststellen, de tekst boven uw reactie kunnen we allemaal lezen, een quote is daarom overbodig.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #10
Controleer de driewegklep,, genoeg info op het forum te vinden met deze kanttekening,, nefit monteerd de dwk andersom,
dus als hij [gedeeltijk] blijft hangen is dit op de WW/boilerstand en word de cv dus niet/slecht warm.

pomp even snel te controleren door:

de grote schroef[dop pompanker] in het midden eraf te schroeven [pas op voor heet uittredend water] en steek er een brede platte schroevendraaier in,
is deze zeer eenvoudig met weinig kracht tegen te houden/stil te zetten is de pomp defect.
 

Aadje

  • #11
@ketelchrisje lijkt dat je gelijk hebt net voordat je dit stuurde duwde ik dat witte palletje naar links ( van de leiding af ) en drukte zachjtes in toen werd het palletje langzaam naar binnengetrokken en schoof iets naar midden . Daarna duurde het aanzienlijk langer voordat de keteltemperatuur opliep wat al een indicatie was - normaal schoot die in 30 sec naar de ingestelde max CV temp , effe later waren inderdaad de radiatoren flink heter. Daarna een half uurtje later de test weer gedaan door eerst warm water af te nemen en zag het palletje naar rechts getrokken worden ( Na 1 jaar dat ik deze ketel had was de driewegklep ook al stuk toen had ik geen warm water maar nu dus wel WW maar geen warme CV)

Wel warm water dus maar na een tijdje bleef witte palletje "vrij" maar kon hem niet meer naar links dwingen of het gevoel krijgen dat hij "open" ging voor WW. Het lijkt dus dat deze K** klep weer de geest heeft gegeven.
Nog een trieste kanttekening heb net mijn energie eindafrekening gehad en heb dus 20 % !!! meer gas verbruikt dit jaar...hoe zou dat nou komen...
Alleen maand februari ( tussen 29 jan toen de meteropnemer kwam en nu 26 feb ) heb ik al 457 m3 gas weggestookt en dat is ca 33% van mijn normal jaarverbruik. wat een geweldige ketel is deze Nefit toch, ik zou hem echt wel het raam uit willen gooien wat slecht ontwerp is dit ding, dat dit kan voorkomen met de huidige moderne techniek begrijp ik niet.

Morgen komt de monteur langs dus kan ik effe zien of hij dezelfde conclusie heeft over de driewegklep.

Bedankt voor alle reacties.
 

Aadje

  • #12
Driewegklep binnenwerk bleef plakken en is dus vervangen nu weer lekker warm binnen. !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu