Kortsluiting zonder gesprongen stop/ aardlek

Steen-ra

  • #1
Hallo,

Afgelopen zaterdag een beetje onhandig door een bruine draad heen geboord. Gaf een behoorlijk vuurwerk, zonder gewonden gelukkig. Enige vervelende hieraan was dat noch de stop, noch de aardlek blijk van enige reactie hebben gegeven. Tevens krijg ik de groep na reparatie van de draad niet meer aan de praat. Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn?

Het is op zich een wat oudere installatie met stoppen en een bijgeplaatste aardlek (bij de test deed ie wat ie moest doen).
 

Fiesiekus

  • #2
Wat en hoe is er gerepareerd?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Is de voeding buren niet doorboord, heb ik een keer gehad was een h..ty boor 35 mm geheel de kop er af gesmolten.
want vroeger maakte ze de voeding naar 1 huis en gingen weer vertakken in de vloer naar andere woningen.
 

Steen-ra

  • #4
Dank zover, heb de buren niet horen klagen. Voor de reparatie heb ik een stuk draad ingenomen totdat isolatie ok was en in de verbinding geprikt. Het was namelijk op het verzamelpunt, van hier uit worden de verschillende stopcontacten bediend over het plafond.
 

Fiesiekus

  • #5
Verzamelpunt = centraaldoos in plafond?

Met een spanningszoeker: staat er spanning op de wandcontactdozen? Zo ja dan denk il dat bij het repareren een andere draad (de blauwe) uit zo'n steeklas is losgeraakt. Ga eens morrelen in de centraaldoos (met de spanning eraf) en kijk of je een andere losse verbinding vindt en kunt herstellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu